Vælg en side

William “Bill” Overgard

Få tegnere er blevet læst gennem så mange år uden at opnå egentlig berømmelse. Han var en af hjørnestenene i det danske Serie-Magasinet – som tegner af den populære “Steve Roper & Mike Nomad” serie. William Overgard lavede både tegneserier og romaner gennem et langt og kreativt liv.

En “glemt” tegner med stor udbredelse

Det er måske få, som husker hans navn, men ikke desto mindre er den amerikanske serieskaber William “Bill” Overgard (1926-1990) sandsynligvis en af de mest udbredte og læste tegnere blandt lidt ældre danske seriefans.

Det var nemlig ham, der tegnede den utroligt populære “Steve Roper og Mike Nomad”, der var en ankerserie i det danske Serie-Magasinet.

Endnu færre er klar over, at Overgard var en meget produktiv herre, der ikke blot kunne tegne, men også fortælle historier. Hans forfatterskab omfatter romaner, filmmanuskripter med videre.

William Thomas Overgard (født 30. april 1926 i Santa Monica, California) var søn af stumfilmsskuespilleren William A. Overgard. Som barn læste han Milton Caniff’s “Terry and the Pirates”, og som 12-årig sendte han sit første fanbrev til Caniff med sine egne tegninger – og modtog et opmuntrende svar fra den mesterlige tegner.

Efter Anden Verdenskrig fik Overgard job som assistent for Caniff. Han rejste til New York og bidrog til avisserien Steve Canyon. Overgaard betragter selv dette som sine læreår – og han har faktisk ikke anden uddannelse inden for tegnekunst.

Milton Caniff anbefalede Overgard at starte sine egne serier, og i 1950’erne forsøgte han sig på egen hånd på udgivelser som “Jungle Jim”, “Ben Bowie”, “Daredevil” og western-serien “Black Diamond”.

Det afgørende moment opstod i 1954, da den daværende tegner på “Steve Roper”, Pete Hoffman, forlod serien for at skabe sin egen – “Jeff Cobb”. Overgard var blot én af flere tegnere, der blev bedt om at indsende deres bud på serien. Heldigvis vandt han.

William Overgards første Steve Roper stribe blev bragt i de amerikanske aviser den 12. juli 1954, og hans fotorealistiske tegnestil gjorde hurtigt serien endnu mere populær end tidligere.

Seriens forfatter og skaber, Allen Saunders, overvejede på det tidspunkt at introducere en ny, farverig hovedperson, som kunne supplere den lidt kedelige Steve Roper. Overgard foreslog at anvende en person, han havde arbejdet på et stykke tid – “en realistisk arbejder-type”.

Saunders var begejstret – og den 19. juni 1956 blev den nye person introduceret i serien – Mike Nomad! Med tiden skulle han gradvis overtage hovedrollen fra den lidt mere kedelige Steve Roper.

William Overgards karakteristiske tegnestil inspirerede mange – også den kendte pop art kunstner Roy Lichtenstein, som decideret kopierede en af Overgards tegninger (fra 1961) i et af sine malerier i 1963. Desværre glemte Lichtenstein at nævne, hvem han havde kopieret fra – men Overgaard tog det som en kompliment.

Fra 1960 skiftede avisserien navn til “Steve Roper og Mike Nomad”. I 1971 begyndte Overgard at skrive manuskriptet til en anden populær avisserie, “Kerry Drake”, og senere startede han sin egen avisserie, “Rudy”.

I Danmark vil vi dog altid forbinde William Overgards navn med Steve Roper og Mike Nomad. Han forlod serien i 1979 – og døde i 1990.

Husker du også Kerry Drake? Så se her!

Works by William Overgard

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart