Vælg en side

William & Noel Van Horn

De er far og søn – og begge er fremragende Disney-tegnere fra USA. Far William er en af de bedste Anders And-tegnere, klart inspireret af Carl Barks. Søn Noel har især gjort sig bemærket som dynamisk tegner af Mickey Mouse.

Familie med styr på Disney-traditionen

Den amerikanske tegneserietegner William Van Horn blev født 15.2.1939. I manges øjne er han den bedste Disney-tegner siden Carl Barks. Hans tegninger besidder denne udefinerlige charme og fortælleglæde, som kun findes hos få af nutidens Disney-kunstnere.

Men ikke nok med det! Williams søn Noel Van Horn (født 6. juli 1968 i San Francisco) har arvet sin fars evner – og er også en fremtrædende Disney-tegner!

I 1961 tog den unge William eksamen fra California College of Arts and Crafts og blev siden ansat ved tegnefilmstudiet Imagination Inc. i San Francisco. Efter igennem nogle år at have arbejdet her som manuskriptforfatter, animator, baggrundstegner og producer af korte børnetegnefilm, begyndte han at skrive og illustrere børnebøger.

Fra 1985 tegnede William Van Horn en række tegneserier, som blev publiceret i forskellige amerikanske magasiner, bla. Nervous Rex, Tracker og Possibleman.

I 1980 flyttede Van Horn med sin familie til Vancouver i British Columbia, hvorfra han i 1986 kontaktede Gladstone’s chefredaktør Byron Erickson for at blive tilknyttet forlagets Disney-hæfter som tegner. William Van Horn blev antaget og leverede sine første historier “A Sound Deal” til Mickey and Donald nr.2 og “A Prickly Relation” til Uncle Scrooge nr.226 i maj 1988.

Da Gladstone i 1989 midlertidigt mistede licensrettighederne til Disney’s tegneserier, begyndte Van Horn i stedet at arbejde som tegner for Egmont i Danmark. Siden har Van Horn været en flittig bidragyder af Anders And-historier til det danske Anders And & Co. – og dermed til hele verden.

Blandt hans mest opsigtsvækkende serier er den lange Anders And-historie “Den trojanske hest” i Anders And & Co. nr. 40-41/1994. Her drager onkel Joakim, Anders og nevøerne endnu engang på eventyr for at finde glemte kulturskatte, hvilket de jo ofte har gjort i Carl Barks’ historier. Manuskriptet var da også skrevet af netop Barks – i forbindelse med dennes Europa-turne i 60-året for Anders Ands debut.På den måde fik Barks givet stafetten videre til den bedste af sine arvtagere.

Sønnens karriere er også ganske imponerende. Da Noel var lille arbejdede hans far som filmtegner, så Noel mødte mange interessante mennesker fra studiet. Noel ville med andre ord også gerne være tegner – som sin far og de andre.

Noels mor er fra Canada, og i 1980 flyttede familien til Vancouver. Efter skolen studerede Noel på ”Emily Carr College”, som han afsluttede med speciale i animation. I 1992 rejste Noel til San Diego, hvor han mødte han Bob Foster og Byron Erickson fra Egmont. Egmont-redaktørerne ledte dengang efter nye Mickey Mouse-tegnere. Noel sagde ja, og efter lang tid i lære befgyndte han officielt hos Egmont i 1993.

I starten tegnede efter andres manuskripter, men snart begyndte han at skrive sine egne historier. Noel Van Horn er sammen med hustruen Jaqueline bosat i Vancouver, Canada. Hans streg er ofte vildere og endnu mere dynamisk end far Williams streg.

 

Works by Van Horns!

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart