Vælg en side

Wendy Pini

Hun var den første kvindelige serieskaber, der brød bredt igennem på det amerikanske marked med sin serie om Elverfolket (Elfquest), skabt i samarbejde med ægtemanden Richard Pini og udgivet på eget forlag i 1977.

Elverfolkets mor

Man kan næsten ikke sige Wendy Pini uden også at sige Richard Pini. Ægteparret (billedet) har indskrevet sig i tegneseriens historie med en af de længstlevende tegneserier – Elfquest eller på dansk Elverfolket.

Elverfolket er en serie, som nok især appellerer til unge piger, men som med sit psykologisk og mytologisk avancerede eventyrunivers fortjener sin klassikerstatus.

Wendy er født 1951 i San Francisco, Californien, og voksede op som adoptivdatter i Santa Clara County, hvor hendes kunstneriske talent blev opdaget og værdsat i en meget ung alder.

Hun begyndte tidligt at læse fantasy litteratur og studerede tegnekunst af navne som Arthur Rackham, Walt Disney, Chuck Jones og Jack Kirby.

Snart begyndte den unge Wendy at skabe sit eget fantasy-univers befolket med elvere, troldmænd og fremmede væsener.

Som teenager begyndte Wendy at læse tegneserier. Hun dyrkede Marvel’s Fantastic Four og The Avengers, og allerede som 17-årig indsendte hun sine tegninger til Marvel i håb om at få et job. Men blev afvist.

I stedet fortsatte hun sine kunststudier og gennemførte en college uddannelse. Ved siden af skolen blev Wendy medlem af Los Angeles Science Fiction Society.

Som 18-årig skrev hun et læserbrev til Silver Surfer bladet, trykt i nr. 5, hvor hun bebrejdede seriens forfatter, Stan Lee, for at fremstille alle seriens personer i et dårligt lys! Hendes brev affødte 300 svar fra andre læsere – et af dem fra en ung mand fra Connecticut ved navn Richard Pini.

Wendy og Richard indledte en mangeårig brevudveksling. De giftede sig i 1972 og slog sig ned i Massachusetts.

Wendy indledte sin professionelle karriere som illustrator for science fiction-udgivelser som Galaxy, Worlds of If og Galileo. Sideløbende fortsatte hun med at udvikle sit eget drømmeunivers – som i 1977 med hjælp og støtte fra Richard blev sat sammen til den første historie om Elverfolket.

Ægteparret udsendte den på eget forlag – og søsatte dermed en overraskende succes. Pini-forlaget Warp Graphics kunne dermed lancere den første fortsatte fantasy/adventure serie, der var skabt, forfattet og tegnet af en kvinde.

Elfquest blev meget hurtigt et fænomen i den amerikanske seriebranche. I 1979 flyttede Pini’erne til Poughkeepsie, New York, og resten er – som man siger – tegnseriehistorie.

Elverfolket fortsatte i det uendelige – og samlede hele tiden flere læsere, som efterhånden udviklede sig til lidt af en menighed. Bølgen rullede i hele verden – også i Danmark.

Wendy Pini har lavet nogle få andre historier, men vender hele tiden hjem til Elverfolket. Serien har gennem årene svinget meget i fortællekvalitet, men billederne er der altid styr på.

Wendy Pinis omslag er meget gennemarbejdede, meget feminine og meget smukke. Det er uhyre vanskeligt at opdrive originaler og signerede tryk af Wendy Pini, men vi skal nok prøve.

Works by Wendy Pini

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart