Vælg en side

Walthéry

Den pigeglade belgiske serieskaber Francois Walthéry er især kendt for tegneserien om den velformede stewardesse Natacha og hendes eksotiske eventyr. Han har også skabt tegneserien om politikvinden Rubine – og et utal af Pin-Ups!

Francois Walthery

En sexet stewardesse fra Belgien

Den belgiske tegner Francois Walthéry (født 1946) har en stor plads i hjerterne hos det store seriepublikum takket være sin lange albumserie om den uhyre velformede stewardesse Natacha.

Walthéry er farveblind, men det har ikke hindret ham i at skabe en af de største folkelige seriesucceser i Europa. Natacha blev i starten populær med sin sexede hovedperson, der oplever eksotiske eventyr i hele verden, ofte ledsaget af sin klovnagtige ven Walther, som vist er en parodi på tegneren selv.

Walthéry startede som tegner allerede som 16-årig, og kom hurtigt til at arbejde på serier som Smølferne samt Jacob og Sylvester.

I 1970 skabte han sin egen serie til bladet Spirou. Den fik titlen “Natacha” efter sin sexede heltinde. Noget så specielt som en humoristisk spændingsserie om en stewardesses oplevelser.

Walthéry har hele vejen gennem de mange album i serien fået hjælp til såvel manuskript som tegninger – af navne som Wasterlein, Gos, Cauvin og Jidehem. Selv er han en absolut glimrende tegner med et ekstremt godt blik for de kvindelige former.

Walthéry har også lavet serien Rubine om en amerikansk politikvinde, som på mange måder minder om Natacha. Doh uden samme folkelige opbakning.

For samleren af seriekunst er det vigtig viden, at der er usædvanligt mange forfalskede Natacha-tegninger af Walthéry i omløb. Vær derfor yderst varsom, når du køber tegninger fra uofficielle kilder.

De fleste originale tegninger af Walthéry bærer hans stempel og signatur på bagsiden, men dette gælder desværre ikke alle hans originaltegninger, så det er kun en indikation. 

Walthéry er en flittig kunstner, som har udsendt mange fine signerede tryk, ofte med en mere sexet udgave af Natacha.

Works by Walthéry

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart