Vælg en side

Wally Wood

Den 2. november 1981 satte han en pistol for panden og trykkede på aftrækkeren. Forud var gået et vildt liv for tegneren Wally Wood, der var en superstjerne i 1950’erne hos EC med sine veltegnede science fiction historier.

Wally Wood

Blændende tegner med et tragisk liv

Wallace “Wally” Wood (født 1927, død 1981) var en af de absolut største tegnere i USA’s historie – med sin storhedstid i 1950’erne og 1960’erne.

Wally Wood var en håndværker, som kunne tegne alt til perfektion – ikke mindst nøgne piger med store bryster. Hvad han benyttede enhver lejlighed til at gøre!

Wood vil især blive husket for sit arbejde for EC Comics og MAD Magazine. Især hos EC strålede han op gennem 1950’erne som en fuldstændig blændende tegner, der mestrede alle genrer – men især science fiction og crime.

Han var tegner på T.H.U.N.D.E.R. Agents – og for DC’s Creepie Magazine. 

Senere i karrieren gjorde han sig uafhængig af de store forlag – og lavede diverse serier, som han udgav hos mindre publishers. Denne del af Woods karriere bød på masser af eksperimenter – og ikke mindst rigelige mængder vold, sex og sågar pornografiske serier.

I denne periode skabte han serien om den barmfagre Sally Forth (1968) og “Cannon”, som begge havde et ret langt liv. 

Privat var Wood en kompliceret person, som var gift tre gange, og som endte en livslang tur i den mentale ruchebane med at begå selvmord.

Efter en lang periode med ensomhed, alkoholmisbrug, nyresvigt og partiel blindhed satte Wally Wood pistolen for panden og skød sig – den 2. november 1981 i Los Angeles.

EC-udgiveren William Gaines udtalte engang om Wally Wood: “Han var måske den mest martrede kunstner af dem alle, men også den mest begavede – uden at der nødvendigvis er en sammenhæng mellem de to ting.”

Mod slutningen af karrieren lavede Wally Wood fantasy-serien “The Wizard King”, der er langt bedre end sit rygte – og en værdig afslutning for Wood.

I 1992 blev Wally Wood optaget i Will Eisner Comic Book Hall of Fame.

Hos Galleri Comicart.dk begræder vi naturligvis Wally Woods triste liv og skæbne. Men vi glæder os over hans store produktivitet og sexede heltinder som Sally!

Welcome to Wally’s World!

Works by Wally Wood

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart