Vælg en side

Vicar

Han var en af de mest produktive og stilsikre håndværkere, der bidrog med tegninger til Anders And & Co. Vicar var fra Chile og huskes som en af de mest populære Disney-tegnere – med speciale i at skilde det nære liv i Andeby.

Vicar

Chiles berømte
Disney-tegner

Vicar (1934-2012) er pseudonymet for den chilenske Anders And-tegner, Victor Arriagada Rios, der gennem 20-25 år markerede sig som en af Disney-universets sikreste håndværkere.

Vicar havde en let genkendelig og ligefrem tegnestil. Siden midten af 1980’erne var Vicar blandt de flittigste bidragydere til “Anders And & Co.” – som regel med den bærende historie.

Vicar tegnede efter andres manuskripter, og hans historier foregik ofte i Andeby og omegn. Vicar fpretrak at fremstille nærmiljøet frem for de mere eksotiske destinationer, der ofte optrådte hos tegnere som Carl Barks, Marco Rota og Don Rosa.

Victor Arriagada Rios blev født i 1934 i Santiago i Chile. Som ung studerede han kunst og teater, og ernærede sig som politisk karikaturtegner. Flere kilder angiver, at han er uddannet elektro-ingeniør!

I 1960 flyttede han til Barcelona, hvor han kom til at arbejde for forskellige forlag med illustrationer af bl.a. børnebøger. I 1966 begyndte han at arbejde med tegneserier, og i 1971 stiftede han for første gang bekendtskab med danske Gutenberghus, som siden blev til Egmont.

Vicar flyttede senere tilbage til Chile og fortsatte sit arbejde derfra – via det nystiftede Vicar Studios, hvor han i samarbejde med sine assistenter fortsat producerede andetegneserier for Egmont.

Vicar er fortjent blevet belønnet ved at blive udvalgt til bogserien “Hall of Fame” og regnes i dag som en af Disney-universets bedste tegnere.

Vicar døde 3. januar 2012 efter en lang kamp mod leukæmi. Men hans historier genoptrykkes igen og igen verden over.

Mere Disney-kunst her.

Works by Vicar

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart