Vælg en side

Søren Håkansson – Valhalla De Gyldne Æbler s. 3 (1990), original

1.950,00 kr.

Original farvelægning af Søren Håkansson over blåkopi af Peter Madsens originale blæktegning. Signeret af både Søren Håkansson og Peter Madsen.

Beskrivelse

Original farvelægning af Søren Håkansson over blåkopi af Peter Madsens originale blæktegning.

Dette er ikke en originaltegning, men en original farvelægning – identisk med den endelige side fra bogen.

Den sorte streg er kopieret og ligger på gennemsigtigt plast oven på selve farvelægningen.

Signeret nederst af både Søren Håkansson og Peter Madsen.

Monteret på kraftigt pap.

Selve farvelægningen måler cirka 21 cm x 28 cm.

Søren Håkansson skabte sig et navn som farvelægger med sin vigtige indsats på Valhalla-serien. Her var Søren med på holdet fra starten – og slap først opgaven midt i bind 9. Valhalla er som bekendt en dansk tegneserie, skabt af tegneren Peter Madsen og forfatterteamet Henning Kure og Hans Rancke, med Søren Håkansson som farvelægger.

I serien genfortælles mange af de gamle gudesagn fra den nordiske mytologi, samtidig med at guderne har fået et såre menneskeligt præg. Specielt tordenguden Thor og hans familie følges igennem serien. Fra andet bind har Per Vadmand og Peter Madsen været en del af forfatterteamet, mens det fra tiende til tolvte bind er Jesper Ejsing, der står for farvelægning, mens det fjortende er farvelagt af Jonas P. Sonne.

En dag i 1978 ringede Peter Madsen og spurgte, om Søren kunne tænke sig at farvelægge Valhalla, og det førte til farvelægningen af de første 8 album (og første 14 sider i “Balladen om Balder).

De fleste af hans malede baggrunde fra Valhalla-filmen befinder sig desværre fortsat bag lås og slå sammen med de fleste celler fra filmen – som en del af et konkursbo. Om de nogensinde slippes ud, er i skrivende stund uvist. Søren Håkansson har gemt et begrænset antal af sine originale farvelægninger til de første bind i Valhalla-serien. De bliver solgt her på galleriet.