Vælg en side

Henry Heerup – 21. nat “Forsmået”, originaltegning, indrammet

5.800,00 kr.

Originaltegning af Henry Heerup fra “Tusind og én nat”, 1967. Sælges i de luxe indramning.

Beskrivelse

Henry Heerup: Originaltegning fra “Tusind og én nat”, oprindeligt udgivet af Steen Hasselbalchs Forlag, 1967.

Tegningen er udført i blæk/tusch på let gulnet papir. Ikke signeret. Perfekt stand.

Sælges i de luxe indramning med “svæveeffekt” (akvarieindramning elller float), i sortbejdset vannøddetræ og med specialglas, der yder UV-beskyttelse og virker antireflektivt.

Ved køb medfølger udstillingskataloget, der bringer samtlige 23 illustrationer fra bogen. Kataloget bringer desuden Heerups håndskrevne noter fra bagsiden af tegningerne.

Mål: 9 cm x 15 cm (papirmål).

Mål: 23 cm x 29 cm (rammen).

Den danske maler, billedhugger og grafiker Henry Heerup (1907-1993 var uddannet på Kunstakademiet. Han var bl.a. tilknyttet Corner, Decembristerne og Cobra. Han var med sin enkelthed og sin medmenneskelige humor tæt forbundet med Storm P.

Henry Heerup fik som illustrator til opgave at illustrere en del bogværker. Den mest matrkante opgave som bogillustrator var måske den danske udgave af ”tusind og én nat”, udsendt af Steen Hasselbalchs Forlag 1967. Heerup lavede 23 sort-hvide tegninger i blæk/tusch til bind 1 af 16.

De 20 af disse originalillustrationer blev sat til salg i forbindelse med en udstilling på Hillerød Kunstdage af Galleri Comicart.dk, marts 2018. De værker, der ikke blev solgt på udstillingen, er nu til salg her i webshoppen. Det er første gang siden Heerup skabte disse enkle, vignet-agtige tegninger, at de udstilles offentligt.

Erotikken er i centrum, som det kendetegner ”Tusind og én nat”, selve hovedværket i den arabiske folkelige fortællekunst. En samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og tidsperioder, sat ind i en rammefortælling. Henry Heerup løste opgaven med sans for det eksotiske og detaljen. Hans tilsyneladende enkle tegninger passer perfekt til historierne – med smukke kvinder, sabler og masser af mystik.

I forbindelse med udstillingen er produceret et katalog (2018) i 250 eks. Det koster kr. 50 og kan bestilles her i webshoppen. Kataloget medfølger gratis ved køb af værkerne.