Vælg en side

Henry Heerup – “1001 nat”, katalog (2018), bog

50,00 kr.

Katalog fra udstillingen “Henry Heerup: Tusind og én nat”, rigt illustreret.

Beskrivelse

“Henry Heerup – Tusind og én nat. Katalog”, Galleri Comicart.dk 2018, hæfte.

Tekst: Peter Hartung

Den danske maler, billedhugger og grafiker Henry Heerup (1907-1993 var uddannet på Kunstakademiet. Han var bl.a. tilknyttet Corner, Decembristerne og Cobra. Han var med sin enkelthed og sin medmenneskelige humor tæt forbundet med Storm P.

Henry Heerup fik som illustrator til opgave at illustrere en del bogværker. Den mest matrkante opgave som bogillustrator var måske den danske udgave af ”tusind og én nat”, udsendt af Steen Hasselbalchs Forlag 1967. Heerup lavede 23 sort-hvide tegninger i blæk/tusch til bind 1 af 16.

De 20 af disse originalillustrationer gengives i denne bog – i forbindelse med en udstilling på Hillerød Kunstdage og Galleri Comicart.dk, marts 2018. Det er første gang siden Heerup skabte disse enkle, vignet-agtige tegninger, at de udstilles offentligt.

Erotikken er i centrum, som det kendetegner ”Tusind og én nat”, selve hovedværket i den arabiske folkelige fortællekunst. En samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og tidsperioder, sat ind i en rammefortælling. Henry Heerup løste opgaven med sans for det eksotiske og detaljen. Hans tilsyneladende enkle tegninger passer perfekt til historierne – med smukke kvinder, sabler og masser af mystik.

P.S. Kataloget medfølger gratis ved bestilling af et originalt værk af Henry Heerup.