Vælg en side
Tilbud

Fantastiske skabninger – kreativiteten bag filmen (2016)

Original price was: 350,00 kr..Current price is: 240,00 kr..

Bogen om tilblivelsen af filmen, 264 sider, hardcover, 2016, HarperCollins Nordic. NY.

Beskrivelse

Denne fascinerende filmbog giver en helt unik indsigt i den kreative proces med at omdanne Rowlings historie til levende billeder.

J.K. Rowling udgav i 2001 bogen ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’ under pseudonymet Newt Scamander. Det er denne lille bog, der har dannet grundlag for den aktuelle film af samme navn. Selve historien, eller rettere filmmanuskriptet, om Newt Scamander og hans oplevelser i New York udkommer på dansk i marts 2017, ligeledes skrevet af Rowling. Det er vigtigt at understrege, at nærværende bog ikke på nogen måde gengiver selve historien. Denne fantastiske flotte og umådeligt inspirerende filmbog er derimod en rejse gennem nogle af filmens kreative processer og ideer fra skitser til endeligt resultat. Publikum er filmnørder og alle andre, der har set filmen i biografen.

Selvom denne bog altså ikke har noget med selve historien at gøre, er det helt klart en fordel at vide, hvad det hele handler om: Troldmanden Newt Scamander ankommer i 1926 til New York på det, han troede, skulle være et kort besøg, men ved et uheld slipper nogle af hans magiske væsener, som bor i hans fortryllede kuffert, løs i byen. Newt er derfor tvunget til at få fat i alle sine dyr, inden de bliver opdaget, og han får hjælp af muggleren Jacob og den unge troldmand Tina. Ondskaben lurer i baggrunden, og Newt og hans nye venner bliver uforvarende indblandet i politisk ustabilitet og onde planer.

Historien om Harry Potter er velkendt for de fleste, og den nye film er et glædeligt gensyn med hele den fantastiske verden. Filmen er utrolig vellykket, og det er denne bog om kreativiteten bag filmen også. Det er spændende at læse om, hvordan scenerne og de fantastiske skabninger er blevet skabt, og mange af bogens illustrationer i helsides format er sande kunstværker. Skal man være lidt kritisk, svarer bogens indhold til det ekstramateriale, som ofte ledsager DVD eller Blue Ray udgivelser.