Vælg en side

Erik Bille Christiansen – Figure with Flag (2016)

4.800,00 kr.

Bredt og stort prestige format, giclée-tryk. Et hovedværk af Erik Bille Christiansen fra 2016.

Beskrivelse

Erik Bille Christiansen: “Figure with Flag”, usigneret og nummereret giclée-tryk, 2016.

Kunstneren nåede desværre ikke at signere hele oplaget af dette luksus-tryk i vildt overformat inden sin død i 2017. Vi sælger nu efter aftale med familien de usignerede, men nummererde tryk. De er identiske med den signerede udgave – kun signaturen mangler.

Prisen er inklusiv fri fragt til alle danske adresser.

Det helt store format tages her i brug for at skildre Onkel Joakim foran det amerikanske flag, Stars and Stripes. Kunstnerens hidtil største giclée-tryk er også det måske mest markante.

Inspirationen har Erik bl.a. fået fra det berømte maleri/collage “Flag” af den amerikanske kunstner Jasper Johns, malet i 1954-1955 (billede 2).

Og lad os straks mane et rygte i jorden: Erik Bille Christiansens “Figure with Flag” serie er ikke en hyldest til Donald Trump eller USA. Akkurat som Jasper Johns (der var afskediget fra den amerikanske hær) i sin tid malede sit værk som en syrlig kommentar til McCarthy-høringerne. Han malede siden omkring 40 variationer af det amerikanske flag, der betragtes som hovedværker inden for pop art.

Nu skriver vi så 2016, og Erik Bille Christiansen går i Jasper Johns’ fodspor med sine nye portrætter af Onkel Joakim. Og nej, Onkel Jokim er IKKE en metafor for Donald Trump. De to har nemlig optrådt sammen i en Anders And-historie fra 2015 – se billede 3 og 4! De er to personer, og Onkel Joakim understreger ligefrem, at de ikke er venner! For vi ved jo alle, at Joakim er en ægte globetrotter og ikke en protektionistisk nationalist! Joakim er desuden en fremragende forretningsmand, mens Trump er en tvivlsom succes med den ene fiasko efter den anden bag sig.

Mål: 111,6 cm x 92,4 cm (papirformat)

Samlet oplag: Kun 52 eks.

Trykt af Art2print på 310 gram Canson Arches Aquarelle Rag – syrefrit papir af museumskvalitet. Lysægte i mindst 228 år bag glas – og mindst 450 år bag museumsglas med UV-filter.

Udgiver: Galleri Comicart.dk og Erik Bille Christiansen, 2016.