Vælg en side

Tony DeZuniga

Som ung kunstner rejste han fra Manila til USA, hvor han som den første filippinske tegner slog igennem og banede vejen for flere landsmænd. Han var medskaber og designer af Jonah Hex og inkede Conan for John Buscema.

Tony DeZuniga Jonah Hex

Filippinsk tegner med stor karriere i USA

Tony DeZuniga (født 1941 i Manila, Filippinerne – død 2011) var uddannet på Commercial Arts linien ved University of St. Thomas, Filippinerne. Hans fulde navn var Antony de Zuniga.

Efter opvæksyen i Filippinerne rejste han til USA og studerede kunst på The School of Design for Advance Graphic Design i New York.

Han slog som den første serietegner fra Filippinerne igennem i USA, hvor han banede vejen for andre kunstnere fra hjemlandet  – navne som Alfredo Alcala, Nestor Redondo og Alex Nino. Alle blev de siden populære i USA.

Tony DeZuniga fik arbejde hos såvel DC som Marvel Comics – og blev især kendt for sit arbejde på tegneserier som Conan, X-Men, Spider-Man og andre action-serier.

På Conan-serien skabte han helt uforglemmelige scener som inker for Big John Buscema. Det var et match made in heaven.

I Danmark kender og elsker vi nok især den dygtige filippiner, fordi det var ham, der visuelt skabte og designede western-antihelten Jonah Hex – den fantastiske westernserie, der også betragtes som hans hovedværk.

Sent i hans karriere arbejdede Tony DeZuniga som kommerciel designer og konceptudvikler, hvor han bl.a. var ansat hos SEGA i USA og Japan. Han vandt the Sega Presidents Award for Excellence i 1997.

Mod slutningen genoptog han tegnearbejdet – og producerede en række nye skitser og tegninger af Jonah Hex. Nok især til glæde for trofaste fans.

Vild med Western-genren? Så se her!

Works by Tony DeZuniga

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart