Vælg en side

Tintin

Han er født i Belgien – og en af verdens mest kendte og elskede tegneseriefigurer. Tintin blev skabt af Hergé i 1929 – som en meget ung reporter, der rejste på eventyr i hele verden. Tintin har siden inspireret billedkunstnere fra Roy Lichtenstein til Ole Ahlberg.

Den unge reporters eventyrlige rejser

Eventyret om Tintin startede med historien om Tintin i Sovjetunionen, trykt første gang som føljeton i det belgiske blad Le Petit Vingtieme fra den 10. januar 1929. En uhyre simpelt tegnet sort-hvid serie, der på ingen måde varslede, at serien med tiden skulle blive verdensberømt.

Men manden bag serien, Hergé (1907-1983), udviklede både hovedpersonen og sine tegneevner gennem årtier – og skabte frem til sin død 25 lange albumhistorier (det sidste uafsluttet).

Tegneserien fortalte om de oplevelser, den unge journalist Tintin og hans foxterrier Terry kom ud for i lande som Sovjetunionen, Congo, USA, Kina, Tibet og så videre.

Hergé skabte med tiden en helt ny tegnestil, kendt som ligne claire, bestående af rene sorte streger uden brug af skraveringer eller gråtoner.

Også indholdsmæssigt udviklede han serien – fra de første, primitive historier (og den klart racistiske Tintin i Congo) til sublime historier, der dygtigt blandede humor og spænding.

Tintin er omgivet af en farverigt persongalleri – den evigt bandende Kaptajn Haddock, den døve Professor Tournesol, de klodsede detektiver Dupond og Dupont, og så videre.

Tintin-universet har gennem tiden fungeret som stor inspirationskilde for pop art- og billedkunstnere som Roy Lichtenstein, Ole Ahlberg og mange flere. Hergé’s originaltegninger har desuden slået alle rekorder på diverse kunstauktioner. 

Tintin & Related Art

Viser 1–50 af 202 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart