Vælg en side

Thierry Capezzone

Han er egentlig franskmand, men i Danmark opfatter vi ham som en af vores egne! Thierry Capezzone har bidraget til dansk kultur med tegninger til serier som Rasmus Klump og H. C. Andersen Junior, samt med tegneserier om Kim Larsen og Dronning Margrethe.

Alsidig franskmand på dansk grund

Den franske serieskaber og skribent Thierry Capezzone (født 1963) har været bosat i Danmark siden 1993 – og kendes måske især for sine fortællinger om H.C. Andersen Junior.

Thierry tilhører den fransk-belgiske skole og har stået i lære hos Peyo og Kox.

Thierry Capezzone debuterede i magasinet Spirou, hvor han assisterede Daniel Kox på “Agent 212” fra 1992 til 1993. Han udførte også illustrationer for Zigzag-sektionen, og han skabte “Dingo-pubs”, der siden har været bragt i bladet Free Comics, sammen med Vincent Deporter.

Capezzone slog sig siden ned i Odense, Danmark, hvor han kastede sig ud i en meget personlig fortolkning af H.C. Andersens eventyr sammen med forfatteren Jan Rybka. “H.C. Andersen Junior”. Der udkom i alt 5 bind i serien – et 6. bind, “Tivoli”, er produceret, men ikke udgivet i skrivende stund.

Capezzone adskiller sig fra mange andre tegnere ved, at han ofte rentegner med blyant! Når man ser de trykte sider, er dette svært at forestille sig.

Med tiden er Thierry Capezzone blevet en vigtig del af det danske tegneseriemiljø. Han er selv storsamler, og han deler gerne sin viden om især fransk-belgiske serieskabere – f.eks. når han skrivetr danske forord til Allan Falk-samlebindene.

Thierry rejser meget – og deltager flittigt på diverse tegneseriemesser i ind- og udland. Han er fast gæst på Copenhagen Comics og Raptus (i Bergen).

 I 2014 udgav han med manuskropt af Erik Svane historien om Dronning Margrethes ungdom i tegneserieform! Året efter udkom historien om Kim Larsens liv i samme form, nu med manuskript af Simon Petersen.

Thierry har de senere år udført et stort arbejde på en ny udgave af Rasmus Klump – i albumformat. han arbejder desuden som fast tegner på den norske serie “Flåklypa”, som vistnok er så norsk, at den ikke forventes at udkomme i andre lande!

Værker af Thierry Capezzone

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart