Vælg en side

Tezuka

Den europæiske tegneserie har Hergé og Tintin. Den japanske manga har Tezuka og Astro Boy! En af verdens mest produktive serieskabere var også en af de absolut bedste – han udvidede grænserne for, hvad tegneserier kunne handle om.

Mangaens far – Japans svar på Hergé

Osamu Tezuka (1928-1989), også kendt som “mangaens far” var en japansk mangakunstner, forfatter og animator, der revolutionerede både manga- og anime-industrien.

Tezukas kreativitet og bidrag har haft en varig indflydelse på japansk populærkultur og har inspireret mange kunstnere og serieskabere over hele verden.

Osamu Tezuka blev født den 3. november 1928 i Toyonaka, Japan. Som barn blev han fascineret af tegneserier og tegnefilm fra USA.

Han var især optaget af Walt Disneys tegnefilm og amerikanske tegneserier som Mickey Mouse og Bucky Bug.

Tezuka besluttede sig for at forfølge sin passion og begyndte at skabe sine egne tegneserier allerede som teenager.

Hans gennembrud kom i 1952, da han skabte den ikoniske manga-serie “Astro Boy” (på japansk kendt som “Tetsuwan Atomu”).

Astro Boy handlede om en robotdreng med superkræfter, der kæmpede for fred og retfærdighed.

Serien blev en kæmpe succes og blev senere til en animeret tv-serie, hvilket gjorde Astro Boy til en af de første japanske animeserier nogensinde.

Tezukas innovative brug af paneler og hans dynamiske tegnestil hjalp med at definere hele manga-genren. Han åbnede deermed dørene for andre kunstnere til at eksperimentere med forskellige stilarter og fortælleformer.

Tezuka var kendt for sin utrolige produktivitet og har skabt et imponerende stort antal manga-serier og film i løbet af sin karriere. Han var ikke kun en dygtig tegner og forfatter, men også en innovativ fortæller.

Nogle af hans mest berømte værker inkluderer “Prinsesse Knight”, “Black Jack”, den imponerende saga om “Buddha” og storværket “Phoenix”. Samt ikke at forglemme mesterværket “Adolf”.

Tezuka var også en af de første, der introducerede voksne temaer i mangaen og udforskede komplekse emner som krig, kærlighed og eksistensfilosofi.

Tezukas indflydelse på manga- og animeindustrien kan ikke overvurderes. Hans arbejde og stil har inspireret utallige kunstnere, både i Japan og globalt, og har bidraget til at forme den moderne japanske popkultur.

Mange af hans værker er blevet tilpasset til film, tv-serier og teaterforestillinger og er stadig populære den dag i dag. Det er desuden værd af besøge Tezuka-museet, hvis du er i Tokyo.

Tezuka er mangaens faderskikkelse og superstjerne – og lige så vigtig for den japanske tegneseriehistorie som Hergé er det for den europæiske.

 

Works by Tezuka

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart