Vælg en side

Tardi

Engang imellem fostrer tegneseriemediet noget unikt. En sådan serieskaber er franske Tardi, der med forkærlighed for Første Verdenskrig og skyggernes Paris skaber forunderlige historier, der trodser al logik og flyver på fantasiens vinger.

Dæmonernes Paris

Franske Jacques Tardi (født 1946) er en af de mest produktive, betydningsfulde og unikke europæiske serieskabere.

I modsætning til sine samtidige franske tegnerkolleger Bilal, Moebius og Mézières har Tardi gennem hele karrieren fravalgt science fiction-genren til fordel for en mere samfundsnær historiefortælling.

Tardi debuterede som serietegner i 1970 i tidsskriftet Pilote. Her blev hans første lange tegneserie offentliggjort i 1972. I 1975 modtog tegneren for første gang den eftertragtede Prix Alfred for albummet “Historien om den ukendte soldat”. Siden er Tardi gentagne gange blevet prisbelønnet, fuldt fortjent, da han bedre end de fleste har formået at holde engagementet og kvaliteten oppe gennem en meget varieret og righoldig serieproduktion gennem over fem årtier.

Tardi fremstår derfor i dag som en af den fransksprogede voksentegneseries mest fremtrædende repræsentanter. En position, han har grundlagt med de nu ti bind i serien om Adèle Blanc-Sec, på dansk Adèles ekstraordinære oplevelser.

En helt fantastisk, nærmest surrealistisk serie, som gennemspiller alle Tardis favoritscenarier – Første Verdenskrig, livet i Paris, krimigenren, mystiske personnager, sære skabninger, uhyrer, og så videre. I 2010 blev Adèles oplevelser filmatiseret af den franske instruktør Luc Besson.

Andre hovedværker er i spredt fægtning “Skyttegravskrigen” fra 1993, krimien “Griffu” fra 1977, “Tåge over Tolbiac-broen” 1981 og derefter “Galskab i Rue de La Gare”. De to sidstnævnte skabt efter Leo Malets berømte kriminalromaner om privatdetektiven Nestor Burma.

Tardi er stadig aktiv og har de senere år gjort sig fordelagtigt bemærket med “Folkets røst” i fire bind, samt historien om Stalag IIB fangelejren i Tyskland, som fortæller om Tardis far, da han var tysk krigsfange under Første Verdenskrig.

Galleri Comicart.dk vil løbende præsentere udvalgte kvalitetstryk af Tardi, der er en personlig favorit. En bedre investering i europæisk seriekunst er svær at få øje på. Her går de litterære og kunstneriske kvaliteter i sjælden grad hånd i hånd.

Works by Tardi

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart