Vælg en side

Sydney Jordan

Den britiske rumserie – eller science fiction-serie – Jeff Hawke er en af klassikerne inden for britiske avisserier. Skabt af skotten Sydney Jordan, der lavede en daglig stribe i 22 år.

Sydney Jordan

Banebrydende britisk rumserie

Den skotske serieskaber Sydney Jordan (født 1931) vil altid være tæt forbundet med sit livsværk – avisserien “Jeff Hawke”, som var en meget vigtig del af den britiske science fiction-produktion gennem flere årtier.

Sydney Jordan er en af de vigtigste britiske serieskabere – side om side med navne som Jim Holdaway og Frank Bellamy.

Sydney Jordan ville egentlig helst være pilot. Han studerede på Miles Aircraft Technical College i Reading. Men da han ikke kunne finde et job, søgte han i stedet ind på en lille tegnestue i Dundee, hans fødeby. Her assisterede han Len Fullerton på serien “‘Dora, Toni and Liz” og opfandt en ny tegneseriefigur, Orion.

I 1952 flyttede Sydney Jordan til London og begyndte at arbejde for agenturet Man’s World. Her skabte han først “Dick Hercules”, og siden fik han kontakt til avisen Daily Express, som bad ham skabe en flyverserie med en RAF-pilot i hovedrollen. På den måde blev serien “Jeff Hawke” født.

Men efter de første episoder skiftede serien karakter – og forvandlede sig til en science fiction-serie, som primært foregik i verdensrummet.

Serien blev uhyre populær blandt læserne af Daily Express. Sydney Jordan og vennen Willy Patterson, som skrev manuskriptet, brugte det meste af livet på at udvikle “Jeff Hawke” til en af de bedst fortalte og tegnede avisserier overhovedet.

Serien fortsatte helt frem til 1974 og blev oversat til aviser i hele Europe. Serien er også udkommet på dansk – udsendt som album af Carlsen.

Sydney Jordans tegninger er meget detaljerede og meget raffinerede – nyd dem.

Works by Sydney Jordan

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart