Vælg en side

Svend A.

Billedkunstneren Svend A. elsker at lege med Duplo-klodser. Så meget, at han laver opstillinger af dem, fotograferer dem – og bruger dem som udgangspunkt for sine malerier. Her mødes det naive børneunivers med voksen seksualitet, uden at det hverken bliver grænseoverskridende eller forkert.

En leg med Duplo

Svend A. eller Svend Ahnstrøm (født 1950) er en dansk forfatter/kunstmaler, som bor i Veksø. Han er uddannet teknisk tegner og grafiker, og siden 2007 har han ernæret sig som kunstmaler på fuld tid.

Hans lettere erotiske, men samtidig uskyldige malerier med Duplo-klodser i et alternativt univers er ikke blot populære i Danmark, men også i udlandet, herunder Berlin.

Svend A. har tidligere drevet et et reklamebureau. Han har skrevet omkring 40 hobbybøger. Han kan bedst lide at male mennesker på store formater.

Han maler på sort baggrund, ligesom Wassily Kandinskys landskabsbilleder. Han holder af det liv, som farven får, når den bliver påført den sorte bund.

Han kan godt lide at lave en drejning af ting, som i første omgang ser helt uskyldige ud, men ikke er det, når man kigger en gang til.

For nogle år siden vakte Svend A. stor opsigt med en serie af billeder og objekter, han kalder Toys. Det er igen barneuniverset, han arbejder med, uden at det er for børn. Her finder du både Osama bin Laden og Hitler fremstillet som Duplo-klodser.

Portrætterne er malet i klare farver og plastikfigurens genkendelige form og ansigtstræk er bibeholdt, uden at motivvalget passer til det farveglade børneunivers.

I forbindelse med World Out Games 2009, som blev afholdt i København, startede Svend A. en hel serie af malerier med homoseksuelle Duplo-mænd og -kvinder. Uskyldige, men samtidig kinky – og en klar hyldest til regnbuefolket, kærligheden og friheden til at være den, man er.

En smukkere hyldest til livet skal man lede længe efter. Som Svend A. selv udtrykker det:

“Mit univers er børneuniverset, som egentlig ikke er for børn. Jeg kan godt lide at putte de her “bad guys” og sjove, frække typer ind i det søde børneunivers, så man næsten kommer til at holde af dem.”

Værker af Svend A.

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart