Vælg en side

Steve Oliff

Da den japanske klassiker “Akira” skulle genudgives i USA i farver, valgte Otomo en amerikaner til at stå for opgaven. Den tilfaldt Steve Oliff og hans tegnestue. Hans originale Akira-farvelægninger er color art af bedste skuffe.

Farver på Akira

Steve Oliff er en amerikansk farvelægger, der har arbejdet for tegneseriebranchen siden 1978.

Hans firma, Olyoptics, var det første, som anvendte computere til at udføre farve-separation. I 1989 blev Steve Oliff personligt valgt af “AKIRA”-skaberen Katsuhiro Otomo til at stå for den internationale (amerikanske) farvelægning af den legendariske serie, der kun eksisterede i sort-hvid version på japansk.

Steve Oliff og Otomo-san arbejdede side om side på farvelægningen i Steve Oliffs studio i Point Arena, Californien, hvor de sammen udviklede den farveskala, der skulle anvendes gennem hele serien.

De endelige colorguides blev skabt ud fra sort-hvide kopier af det originale artwork, produceret på kraftigt kunstpapir i Otomos studio i Japan. Herfra blev de sendt til Steve Oliff, der personligt håndfarvelagde hver eneste side i serien – ved hjælp af en kombination af airbrush, pen, gouache, animationsfarver, farveblyanter, Pantone film og mere!

Resultatet blev nogle af de mest gennemarbejdede og fantastiske colorguides, der nogensinde er produceret. De er på ingen måde typiske colorguides, eftersom de er helt gennemarbejdede – og hver især brugt som udgangspunkt for den endelige computerfarvelægning.

De udgør små unikke kunstværker – og er stærkt efterspurgte blandt samlere og AKIRA-fans verden over.

Steve Oliff har foreløbig to gange solgt ud af sine originale farvelægninger. Første gang blev 300 sider udsolgt på et par dage, og det samme gentog sig anden gang, han satte yderligere 300 sider til salg.

Farvelægningerne var også udgangspunktet for den danske udgave af AKIRA-serien. Her har du nu en enestående chance for at blive ejer af en historisk farvelægning.

Color art by Steve Oliff

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart