Vælg en side

Stefan Fjeldmark

Som filminstruktør kender vi ham for “Jungledyret Hugo”, “Hjælp, jeg er en fisk”, “Terkel i knibe” samt “Asterix og Vikingerne”. Men han startede som serieskaber – med sin smukke udgave af H. C. Andersens “Snedronningen”.

Stefan Fjeldmark

Filminstruktøren, der startede som tegner

Den danske filminstruktør Stefan Fjeldmark (født 1964) er kendt i Danmark såvel som i udlandet for sin indsats for filmen – og som manden bag succeser som “Jungledyret Hugo”, “Hjælp – jeg er en fisk” og “Terkel i knibe”.

Men rent faktisk startede Stefan Fjeldmark som tegneserieskaber – om end denne karriere blev kort.

Han dukkede op med udgivelsen “Snedronningen” på forlaget Interpresse i 1981, midt under det danske albumboom. Historien bygger som bekendt på et eventyr af H.C. Andersen, og forlaget lancerede det som bind 1 i en serie.

Men Fjeldmark fik snart nok at gøre med at skabe tegnefilm, så fortsættelsen udkom aldrig – og i det hele taget blevet det ikke til flere tegneserieudgivelser end denne ene fra instruktørens side.

Det er synd, for albummet er usædvanligt gennemarbejdet og veltegnet – i den fransk-belgiske stil. Man aner inspiration fra navne som Corben og Moebius.

Som serieskaber nåede Stefan Fjeldmark også at bidrage til et par undergrundsudgivelser på alternative forlag.

Som filmskaber udspringer han af den danske talentmasse, som blev uddannet på den hårde måde under arbejdet med animationssatsningen ”Valhalla” i 1986.

I den forbindelse var han en af de tre grundlæggere af selskabet A-film – og talsmand for Valhalla-produktionen.

Siden har han gennem firmaet A-Film arbejdet på amerikanske produktioner som ”FernGully – den sidste regnskov” (1992) og Don Bluths “Tommelise” (1994).

“Jungledyret Hugo” (1993) blev hans egentlige debut som filminstruktør, og siden er fulgt en perlerække af produktioner – med “Hjælp – jeg er en fisk” (2000), “Terkel i knibe” (2004), samt “Asterix og Vikingerne” (2005) som højdepunkterne.

Sideløbende har Fjeldmark arbejdet for Disney på “Tarzan II” og stået bag diverse andre projekter.

Galleri Comicart.dk har overtalt Stefan Fjeldmark til at dykke dybt ned i de gamle støvede arkiver. Her har han fundet et smukt udvalg af sine alt for korte tegneserieproduktion frem til os, sammen med et lille udvalg af skitser fra tegneserieproduktionen.

 

Værker af Stefan Fjeldmark

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart