Vælg en side

Russ Manning

Han forvandlede Tarzan fra en vildmand til en elegant britisk gentlemen – der samtidig var Abernes Konge. Manning var manden bag den mest sofistikerede tegneserieudgave af Tarzan, og han arbejdede også med Star Wars avisserien.

Russ Manning, tegnet af Russ Manning

Fra Tarzan og Korak til Star Wars

Amerikaneren Russ Manning (1929-1981) er en af de mest sublime stilister, tegneseriemediet endnu har budt på. Hans arbejde på blad- og avisserier som Tarzan, Korak, Star Wars og Magnus vil for evigt sikre ham en fremtrædende plads i mediets historie.

Manning begyndte at arbejde for forlaget Dell i 1952. Her markerede han sig stærkt med serier som “Brothers of the Spear” og “Magnus, Robot Fighter”. Og fra 1965 tegnede han til den amerikanske bladudgave af Tarzan.

I 1967 overtog han den daglige Tarzan-avisstribe, men det afgørende moment kom i 1968, da han også overtog Tarzan om søndagen. Det var her – med farver og stort format – at Russ Manning skabte sine udødelige Tarzan-episoder, præget af stor fantasi og mesterskab.

I Russ Manning stilsikre streg blev Tarzan forvandlet fra en simpel vildmand til en sofistikeret britisk gentleman, der samtidig havde vildskaben i sig. Mannings Tarzan var den, mange af os voksede op med i de danske Tarzan-blade. Han producerede også et stort antal hiostorier med Korak, Tarzans søn.

I 1979-1980 tegnede Russ Manning avisudgaven af Star Wars. Det blev også til to albumudgivelser med Tarzan i europæisk albumformat, herunder “The Land that Time Forgot”.

Works by Russ Manning

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart