Vælg en side

Pop Art

De fleste kender kunstnere som Andy Warhol, Roy Lichtenstein og Jeff Koons. De udgør popkunstens elite. Men genren Pop Art dyrkes også flittigt i Danmark af navne som Ole Ahlberg og Zoro. Her finder du galleriets Pop Art kunst!

Med inspiration fra tegneserier og film

Popkunst som også er kendt som pop art, retningen inden for billedekunsten, som opstod i England og USA i midten af 1950’erne. Genren var mest fremtrædende i 1970’erne – men dyrkes stadig flittigt i nutiden af kunstnere som Jeff Koons.

Betegnelsen Pop Art blev brugt til at beskrive en bevægelse inden for den moderne kunst, og blev for første gang brugt på tryk i 1958, af den britiske kritiker Laurence Alloway. Andy Warhol er nok den mest berømte eksponent sammen med Roy Lichtenstein, der flittigt saksede billeder fra trivial-tegneserier og ophøjede dem til museums-kunst.

Et ydre kendetegn for popkunst vil således ofte være referencer til masse-samfundet og dets symbolverden, herunder som nævnt tegneserier, samt film, reklamer, massemedier m.v. 

I Danmark har popkunsten mange udøvere, herunder Ole Ahlberg, Artpusher, Zoro m.fl.

Pop Art kunstværker

Viser 151–200 af 233 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart