Vælg en side

Philippe Luguy

Den franske serietegner Luguy har gennem årtier begejstret børn og barndlige sjæle med sine uhyre detaljerede tegninger. Han er tæt forbundet med fantasy-serien om Ridder Goodwill og den tro væbner Kevin.

Philippe Luguy

Ridder Goodwills produktive skaber

Den franske serieskaber Philippe Luguy (hvis rigtige navn er Guy Liéron) er født den 29. november 1948.

Hans frørste tegninger blev publiceret i franske magasiner som Phénix, Frimoussette, Princesse, Akim, Kiwi, Tarzan, Lancelot og Bugs Bunny.

Luguys egentlige debut som professionel serieskaber fandt sted i seriebladene Amis-Coop, Pieds Nickelés Magazine, Bibi Fricotin Magazine, Formule 1 samt Fripounet.

I sidstnævnte magasin startede han serien Sylvio le Grillon i samarbejde med forfatteren Jérina. Luguy fortsatte serien om det lille insekt i Pif Gadget fra 1974 til 1982, nu mest i samarbejde med Patrick Cothias og Lions.

I starten af 1980’erne blev Philippe Luguy medlem af Five Star studios (i selskab med navne som Pierre Leguen, Gaty, René Deynis og Max Lenvers), hvor han arbejdede på en tegneserieudgave af tv-serien “Albator” for Le Journal de Cap’tain Fulgur.

I 1981 lancerede Philippe Luguy det, der skulle blive hans livsværk og mest berømte værk, nemlig historien om Ridder Goodwill (på fransk Percevan). En morsom fantasy-serie, der foregår i middelalderen.  Fra starten blev manuskripterne skrevet af Jean Léturgie og Xavier Fauche.

Ridder Goodwill blev først bragt i bladet Gomme og udkom siden i albumformat hos forlagene Glénat og Dargaud. Siden skabte han også serierne “Karolyn” (med Lions) samt “Gildwin” med Allan Toriel.

Ridder Goodwill-serien har i mange år stået lidt i skyggen af de større europæiske albumserier, men i Danmark har serien haft stor succes gennem årtier.

Mange danske læsere holder af den gode Ridder Goodwill og hans tro væbner Kervin, som gang på gang sætter livet på spil for at redde verden, dog typisk på opfording fra en køn ungmø med et godt øje til ridder Goodwill.

Galleri Comicart.dk elsker Luguys meget detaljerede tegninger – og vi udbyder et nøje udvalgt antal originalsider og enkelttegninger af denne mesterlige og dybt sympatiske franske serieskaber, som flere gange har gæstet Danmark.

Mere børnevenlig kunst? Så se her!

 Glad for fantasy-genren? Så se her!

Works by Luguy

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart