Vælg en side

Philippe Druillet

I hjemlandet Frankrig er han en stjerne på niveau med Bilal, Moebius og Tardi. Kendt for sine vilde, fabulerende science fiction- og fantasy-serier som Loane Sloane og Delirius. En absolut ener, som desværre er ret ukendt i Danmark.

Philippe Druillet art

Vilde billeder

Philippe Druillet er født i Toulouse, Frankrig, 28. juni 1944. Han er kendt som en af de mest eksperimenterende tegnere inden for fantasy og science fiction. Altid garant for vilde billeder og nyskabende layouts.

Druillet er en ener inden for tegneseriemediet, men han har også talenter, der rækker langt ind i andre områder – f.eks. foto, kunst, design, arkitektur, møbeldesign og meget mere.

Efter en barndom i Spanien vendte den unge Philippe hjem til Frankrig i 1952, efter hans fars død.

Philippe Druillet startede som fotograf i 1960, men kastede sig efter fem år over grafik og kunst. Hans første tegneserie var “Le Mystère des Abîmes” fra 1966.

I 1967-69 skabte Druillet en mængde af illustrationer til science fiction blade som “Fiction” og “Galaxie”, akkurat som han designede filmplakater. Altid i den velkendte fabulerende stil med masser af skraveringer og detaljer – ofte i nyskabende side-layouts. Druillet er en ægte stilist.

I 1969 begyndte Druillet at levere serier til det franske serieblad Pilote, hvortil han skabte sin mest kendte figur, Lone Sloane. I 1972 udkom den første samling i bogform, “Lone Sloane, Les Six Voyages” på forlaget Dargaud.

Druillet fortsatte med at skabe figurer som Delirius, Yragaël og Urm le Fou – til det banebrydende franske tegneseriemagasin “Metal Hurlant”.

Han har vundet utallige priser, heriblandt Grand Prix de la ville på den 15. udgave af Angoulême International Salon of the Bande Dessinee, og i 1996 vandt han Grand Prix National des Arts Graphiques.

Druillet er desværre ikke så kendt i Danmark, hvor forlagene har svigtet hans værker – men i udlandet er han betragtet helt på linie med navne som Bilal og Moebius. Med andre ord som en af tegneseriemediets allerstørste navne.

De senere år har forlaget Titan genudsendt det meste af hans bagkatalog på engelsk i nye hardcovers. Her kan man følge en meget stor billedmagikers udvikling fra bind til bind.

Works by Philippe Druillet

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart