Vælg en side

Phil Davis

Amerikansk serietegner, der i 1933 sammen med Lee Falk skabte avisserien om magikeren Mandrake. Serien opnåede stor popularitet i samtiden – men huskes i dag især af tegneserienørder og nostalgikere.

Mandrake

Magiske Mandrake

Den amerikanske serieskaber Phil Davis (født 4. marts 1906 i St. Louis, Missouri – død 16. december 1964) er tæt forbundet med sit hovedværk – avisserien “Mandrake” – på engelsk “Mandrake the Magician”.

Phil Davis studerede kunst på Washington University Art School og arbejdede samtidig for det lokale telefonselskabs reklameafdeling.

I 1928 blev han ansat som reklametegner på St. Louis-Dispatch, og derefter leverede han illustrationer til et stort antal publikationer.

I 1933 skabte han sammen med forfatteren Lee Falk avisserien om “Mandrake the Magician” til King Features Syndicate. Den startede som dagstrip 11. juni 1934 og som søndagsside i februar 1935.

Som en kuriøsitet kan det nævnes, at en af assistenterne på serien var en ung mand ved navn Ray Moore, der senere blev den første tegner på en anden avisserie med manuskript af Lee Falk – “Fantomet”, der debuterede i februar 1936.

Under Anden Verdenskrig arbejdede Davis for flyfabrikken Curtiss-Wright og illustrerede bl.a. instruktionshæfter til A-25 bombemaskinerne. I denne periode assisterede hans kone, modetegneren Marsha Davis, ham på Mandrake.

Phil Davis’ meget letaflæselige og simple tegnestil vandt mange beundrere – bl.a. filmskaberne Federico Fellini og Alain Resnais.

Efter Phil Davis’ død i december 1964 blev Mandrake-serien overtaget af Fred Fredericks, stadig til manuskript af Lee Falk (der døde i 1999). Mandrake sluttede først som avisserie i 2013 – midt i en historie – da Fred Fredericks lod sig pensionere.

Works by Phil Davis

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart