Vælg en side

Peter Snejbjerg

En af de få danske tegnere, der er brudt afgørende igennem i USA, er danske Peter Snejbjerg. Han har arbejdet for store amerikanske forlag som Dark Horse, Vertigo og DC Comics. Hans streg er som skabt til gotiske gysere og spændingsserier.

Dansk mester i uhyggelige streger

Den danske serietegner Peter Snejbjerg Nielsen (født 1963) har specialiseret sig i at producere amerikanske tegneserier for amerikanske kvalitetsforlag.

Han har leveret tegninger til diverse serier for Dark Horse, Vertigo og DC Comics, heriblandt “Books of Magic”, “Preacher”, “Starman” og “The Light Brigade”.

Peter Snejbjerg indledte sin karriere som serieskaber på tegnestuen Den Blå Bil i Odense i 1986, hvor han bl.a. samarbejdede med Rune Fleischer, inden han startede et uddannelsesforløb på Kolding Kunsthåndværkerskole.

Peter Snejbjerg startede med at levere korte historier til diverse udgivelser, bl.a. til det danske tegneseriemagasin Kulørte sider. Her kunne man også første gang læse prøver på hans 200 sider lange grafiske roman “Hypernauten”, som siden blev udgivet i albumform i 1990. 

Den unge Snejbjerg udviklede tidligt sin helt egen grafiske tegnestil med tydelig påvirkning fra navne som Richard Corben og Wally Wood. I 1991 var Peter Snejbjerg bidragyder til forlaget Tellerups skræk-album “Slim” og samme år udkom hans album “Den skjulte protokol” med manuskript af Morten Hesseldahl. En dansk pendant til “Indiana Jones”.

Det var allerede dengang tydeligt for enhver, at her var et tegnetalent af de store. Peter Snejbjerg var sammen med Teddy Kristiansen klar til at erobre USA. Med Henning Kure som producer leverede de i 1992 smukke bidrag til Malibu Comics’ ambitiøse Tarzan-projekt, som fik en ublid skæbne.

De fik her kontakt med forfatteren Matt Wagner, som introducerede de danske talenter for den amerikanske serieinudstri. I 1993 tegnede Peter Snejbjerg til manuskript af Neil Gaiman, Alisa Kwitney og Jamio Delano “The Children’s Crusade” i forlagets voksne Vertigo-serie. Og i samme serie bidrog både Snejbjerg og Kristiansen i 1994 til miniserien “Witchcraft”. I begge tilfælde var Snejbjerg det perfekte valg med en tegnestil, der er som skabt til den gotiske gysergenre.

Peter Snejbjerg bidrog siden til flere numre af “The Books of Magic”, og for Tundra UK tegnede han den 144 sider lange skrækserie “Lords of Misrule” med klar inspiration fra H.P. Lovecraft og engelsk mytologi. Udgivelsen blev af forskellige årsager udskudt til 1997, hvor det amerikanske forlag Dark Horse udgav den som en miniserie over 6 hæfter.

I 1996 tegnede Peter Snejbjerg miniserien “The Goldie Factor” i serien “The Dreaming”, skabt af Neil Gaiman. Serien har også senere bragt bidrag af danskeren.

Fra efteråret 1998 og de næste to år var Peter Snejbjerg fast tegner på DC-serien “Starman”. 2001 tegnede han episoder til hæftet “Justice League of America”. I 2003 var Snejbjerg tegner på den grafiske roman “Batman: Detective 27”, skrevet af Michael Uslan. Også senere har Peter Snejbjerg leveret tegninger for amerikanske kvalitetsudgivelser – med “The Light Brigade” som det absolutte højdepunkt.

I 2009 har han skabt historien “War on Frogs”, som er en del af Mike Mignolas vildtvoksende Hellboy-univers. Han har også produceret værker for franske forlag som Le Lombard og Dargaud. De senere år har han lavet fantasy-serien “Ork-sagaen”.

Galleri Comicart.dk kan her præsentere et rigt udvalg af Peter Snejbjergs internationalt anerkendte originale tegneseriekunst. Samt nogle eksklusive “Light Brigade” tryk, som vi selv har produceret sammen med  Peter.

Værker af Peter Snejbjerg

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart