Vælg en side

Peter Madsen

Danmarks måske bedste tegneserietegner. Brød igennem som tegner på Valhalla i meget ung alder – og har siden skabt bibeltegneserier og illustreret børnebøger.

Peter-madsen-valhalla-40-aar

Valhallas far

Danske Peter Madsen (født 12. maj 1958 i Aarhus) er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han er mest kendt for vikingeserien Valhalla, men også for sine bibel-fortolkninger.

Peter Madsen flyttede i sin barndom meget rundt i landet, før familien slog sig ned i Roskilde. Peter Madsen fik publiceret sine første striber som 15-årig, men valgte at studere medicin.

Fra 1980-1984 var dette hans hovedbeskæftigelse, indtil han opgav studierne for at koncentrere sig om arbejdet som instruktør på tegnefilmen Valhalla.

Mest kendt er han naturligvis som tegner og medforfatter på den humoristiske tegneserie Valhalla (1979-2009), der i 15 bind udforsker de nordiske gudemyter.

I 1995 udkom Menneskesønnen, historien om Jesu liv, baseret på de fire evangelier i Det Nye Testamente – en tegneserie fortalt i akvarel over 136 sider. Det er også siden blevet til adskillige tegneserier med udgangspunkt i Bibelen.

Sammen med Johannes Møllehave har Peter Madsen skrevet “Signes jul” (2003), en julebog for hele familien, som han også har gennemillustreret.

I 2004 udkom en ny fortolkning af H.C. Andersens “Historien om en Mor” – denne gang i tegneserie-form: “Historien om en Mor, frit efter et eventyr af H.C. Andersen”- malet i akvarel og gouache.

Ud over arbejdet med tegneserier har Peter Madsen haft et væld af illustrationsopgaver der strækker sig fra bog- og pladeomslag, plakater og tegninger til tidsskrifter, aviser og foreninger til storyboards, T-shirt-designs, frimærker og vægmalerier.

Peter Madsen er gift med forfatteren Sissel Bøe, som han laver den populære børnebogsserie Troldeliv sammen med. Parret er bosat i Allerød.

Peter Madsen udgiver i samarbejde med Galleri Comicart.dk signerede luksustryk i begrænsede oplag med motiver fra Valhalla-serien. 

Vild med dansk kunst? Så se her.

Værker af Peter Madsen

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart