Vælg en side

Per O. Jørgensen

Den danske billedkunstner Per O. Jørgensen fik sit internationale gennembrud med sine bogcovers til de danske førsteudgaver af Harry Potter bøgerne. Han har desuden stået bag julemærkerne i 2016 og 2019. En klassisk illustrator af børnebøger og fantasy.

Verdens bedste til Harry Potter covers

Den danske illustrator og billedkunstner Per Jørgensen (født 1957) er kendt som manden bag verdens bedste omslagsillustrationer til “Harry Potter” bøgerne – kåret i skarp konkurrence med nogle af verdens absolut bedste bogillustratorer.

Han er tillige manden bag et stort antal bogomslag fra adskillige danske forlag. Du har garanteret set hans bogcovers – uden at kende kunstneren bag dem.

Den autodidakte Per Jørgensen er manden bag mange danske bog- og bladforsider, bl.a. til månedsbladet Samvirke (september 2002) og til børne- og ungdomsromaner.

Hans store gennembrud blev omslagene til den danske førsteudgave af “Harry Potter” bøgerne, som udkom i perioden 1997-2008.

Bøgerne er skrevet af den engelske forfatter J. K. Rowling, som officielt har udtrykt stor tilfredshed med Per Jørgensens danske covers. Som sagt – de er kåret til verdens bedste, af seriens fans.

Per Jørgensen – som signerer sine værker “Per O” efter sit mellemnavn – anvendes ofte som tegner/illustrator til fantasyromaner og romaner i gyser- eller spændingsgenren.

Men han er også kendt for sine omslag til historiske romaner, herunder Annika Thors serie om to jødiske wienerpiger, som sendes til Sverige under Anden Verdenskrig. “En Ø i havet” fra 1998 var seriens første titel.

Per Jørgensens stil er som regel let at genkende. Han arbejder med farver, malet med olie på akvarelpapir i en perfektionistisk, naturalistisk stil – ofte suppleret med detaljer af ornamentik.

Per O. lægger stor vægt på at læse og forstå forfatteren og værket, inden han skaber sine omslagsillustrationer. Han udarbejder som regel et stort antal delskitser og skitser i blyant, inden det færdige værk males på papiret. Disse blyantsskitser er ofte meget detaljerede – og et helt værk i sig selv.

I 2016 og igen i 2019 blev han en af de få, der har haft æren af at blive valgt 2 gange som Årets Julemærkekunstner. Begge gange med stor succes – da hans julemærker er blandt de bedst solgte.

Hos Galleri Comicart.dk har vi altid haft et godt øje til Per O. Jørgensen. De originale covers til “Harry Potter” bøgerne er forlængst solgt, men vi har et udvalg af kunstnerens øvrige værker til salg.

Værker af Per O. Jørgensen

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart