Vælg en side

Peder Bundgaard

Han var med i inderkredsen omkring Gasolin’ og Dan Turèll – og designede de mest ikoniske plade- og bogcovers. Han har en af de mest markante streger blandt danske bladtegnere – og så har han skrevet et hav af bøger om rockmusik og popkultur.

Bladtegner med øre for rockmusik

Den danske tegner, billedkunstner og forfatter Peder Bundgaard (født 1945 i Aarup) har gennem en lang karriere gjort sig bemærket i den danske forlags- og medieverden som få andre.

I rollen som tegner, illustrator, forfatter og redaktør har Peder Bundgaard markeret sig som en aktiv del af generationen, der også tæller vennerne Gasolin’ og Dan Turell, samt tegneren Claus Deleuran.

Peder Bundgaard har siden 1965 leveret diverse artikler, kronikker, essays i magasiner, tidsskrifter og dagblade. Plus foredrag om musik, design, byhistorie m.m. og har virket som free lance programedarbejder for radio og tv.

Han var redaktør af filmtidsskriftet Levende Billeder 1990-1991. Bundgaard er desuden forfatter til fagbøger og biografier med hovedvægt på musik, billedkunst, litteratur, arkitektur og historie.

I 2004 foretog han et skift i forfatterskabet til også at omfatte fiktion, herunder krimier. Han var også med til at starte Politikens Rockleksikon og har været fast medarbejder på dette i perioden 1974-2004.

Peder Bundgaard har sideløbende arbejdet som billedkunstner med foto, tusch, tempera, akryl samt mixed media som de foretrukne udtryk.

Han blev i 1970’erne ekslusiv designer af Dan Turell’s bogomslag og introducerede hermed en ny popart-inspireret stil indenfor dansk bogdesign. Bundgaard har også illustreret en lang række børnebøger af bl.a. Dennis Jürgensen, Peter Gotthardt og Claes Johansen. Har som bogillustrator modtaget Fortællefantprisen i 2000 og 2004.

Peder Bundgaard var også manden, der udførte de nu legendariske pladeomslag og plakater til rockgrupper som Gasolin’, Sort Sol, Sebastian, TV-2, Kashmir m.fI. Bundgaard har været med til at gøre design af pladeomslag til en populær og ikongrafisk kunstart helt for sig selv – og må betegnes som en af de mest stilskabende i denne genre på den danske musikscene.

Siden 1980 har Peder Bundgaard leveret politisk satire og karrikaturtegninger til dagblade som Ekstra Bladet, Politiken og Det Fri Aktuelt – og markeret sig som fast medarbejder på Svikmøllen.

Han er medlem af Danske Bladtegnere (siden 1991 medlem af bestyrelsen) og har udstillet i Danmark, det meste af Europa samt USA og Kina. Modtog i 1990 Cross-prisen for satirisk bladtegning. Modtog i 2006 Svarres Legat (Den lille Cavling-pris) for satirisk bladtegning.

Af Peder Bundgaards mange bogudgivelser kan opremses fotobogen “City Limits” fra 1986, “Næste stop London” fra 1989, “Gasolin’ – biografi om et dansk rockband 1993, “Superdan” – biografi om Dan Turell 1995, “København – du har alt” – byhistorie 1998, “Sved på panden” – wok-kogebog 2002, “Larsen” – biografi om Kim Larsen 2002, samt kriminalromanerne “Dødsens stille” 2004 og “Tåge over Langebro” 2007.

Galleri Comicart.dk kan præsentere et rigt udvalg af denne unikke danske illustrators originalværker. En lille skatkiste af tegninger, billeder og illustrationer, som ofte er forbundet med den danske såvel som den internationale samtidshistorie og populærkultur.

Værker af Peder Bundgaard

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart