Vælg en side

Paul Murry

Han var tegneren bag de mest spændende historier med Mickey Mouse. Paul Murry skabte de lange historier og lod Mickey opklare mysterier og kæmpe mod onde skurke – ofte i tæt tåge eller regnvejr! Murry lavede også vittighedstegninger.

Mickey Mouse i tæt tåge og regnvejr

For mange er Paul Murry (1911-1989) den bedste af alle Mickey Mouse-tegnere. Og mindst på højde med legendariske Floyd Gottfredson.

Murry blev ansat hos Disney i Hollywood i 1938. I 1942 tog han springet fra tegnefilm til tegneserier. Paul Murry skrev imidlertid ikke selv sine serier – så han var “kun” tegner.


I 1950 blev Paul Murrys første Mickey Mouse-historie bragt i de amerikanske seriehæfter. Det blev starten på en enestående mængde af spændingshistorier, som Murry formidlede helt fantastisk.

Paul Murry vil altid være forbundet med de lange, ofte fortsatte Mickey Mouse-fortællinger – og ikke mindst for sin evne til at tegne vejret! Hans tåge er legendarisk – akkurat som hans regnvejr.


I Murrys historier fra 1950’erne har skurkene også altid en fremtrædende rolle, og få tegnere har skildret Sorteper og hans kompagnon Lusk så overbevisende og uhyggeligt. Hans historier med Sorte Slyngel (engelsk: Phantom Blot) har også status som klassikere.

 

Paul Murry havde – ret atypisk – en parallel karriere som vittighedstegner. Her specialiserede han sig i at tegne enkeltstående vittighedstegninger – ofte med et vovet indhold.

Murry var helt fantastisk til at tegnede sexede kvinder, så de alligevel virkede helt uskyldige. Den svenske samler og Paul Murry-kender Germund Van Wowern har foreløbig registreret langt over 600 sådanne tegninger, der har Paul Murry som ophavsmand. Et arbejde, der ikke blev lettere, da han fandt ud af, at Murry oftede signerede sine vittighedstegninger med andre navne – herunder Pablo og Posner Murry.

Paul Murry døde i 1989. Og man kan konstatere, at ingen Disney-tegnere har formået at løfte hans arv. Mickey Mouse-serien er aldrig blevet lige så spændende igen.

Se meget mere Disney-kunst her.

Works by Paul Murry

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart