Vælg en side

Patrick Block

Sammen med hustruen Shelly (se foto) en flittig gæst på danske tegneseriemesser. Havde sin storhedstid som Disney-tegner og -forfatter i 1990’erne. Tydeligvis inspireret af Carl Barks – som han samarbejdede med på en af mesterens sidste historier, “Somewhere in Nowhere”.

Patrick and Shelly Block

I skyggen af Barks

Patrick Block (f. 1958) er en amerikansk Disney-kunstner, der både er kendt som tegner, billedkunstner og forfatter. Tydeligvis en lærling af Carl Barks – som han naturligt nok står skyggen af.

Især i Danmark har Patrick Block via mange besøg opbygget et trofast publikum. Han er internationalt mest kendt for at illustrere en hel historie ud fra et af Carl Barks’ sidste manuskripter, “Somewhere in Nowhere”, som blev skabt i perioden 1996-1998. Klart hans bedste arbejde.

Patrick Block arbejdede som tegner for Gladstones Disney-udgivelser i perioden 1994-1997, hvor hans historier blev bragt i små 30 bladudgivelser. Han tegnede desuden en lang række forsider.

I 1997 begyndte han at arbejde for danske Egmont som forfatter, sammen med hustruen Shelly Block. De to har gennem årene været flittige gæster på danske tegneseriemesser. I USA er de nærmest ukendte – men i Skandinavien er de store.

Det seneste årti har Patrick Block gjort sig bemærket som billedkunstner. Han laver både skitser, akvareller og oliemalerier. Han udgiver desuden signerede kunsttryk.

Pat Block arbejder desuden på sin egen serie, “Frostlings”, der udgives som en Kickstarter-kampagne. Udgivelsen har i skrivende stund været undervejs i mange år – med endeløse udskydelser. Hvilket helt forståeligt har skabt en negativ stemning omkring kunstneren hos mange skuffede fans, der aldrig har fået noget for deres penge.

Patrick Block er især værd at huske for sine fine originalsider fra diverse Anders And-episoder. Det var her, han havde sin storhedstid. 

Works by Patrick Block

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart