Vælg en side

Orla Klausen

Den tidligere folkeskolelærer skabte i 1980’erne og 1990’erne en serie af historiske danske tegneserier med fokus på kulørte personer som Jens Langkniv og Svend Gønge.
Orla Klausen

Med inspiration fra den danske historie

Den danske tegneserieskaber og børnebogsillustrator Orla Klausen er født 11. april 1946 i Nørre Snede.

Han er uddannet og arbejdede oprindeligt som folkeskolelærer, men har især markeret sig med sine gennemarbejdede tegneserier, der er inspireret af historiske begivenheder.

Orla Klausen debuterede i 1981 med første album i en serie om Jens Langkniv, baseret på Jeppe Aakjærs fortælling. Ligesom hans senere serier var denne inspireret af autentiske fortællinger fra den mere kulørte del af Danmarkshistorien.

De fleste af Klausens album udspiller sig således i 1600-tallets Danmark. I starten tegnede den autodiakte Klausen sine serier med noget så usædvanligt som kuglepen, men senere gik han over til mere professionelle redskaber, uden at hans streg af den grund ændrede sig ret meget.

Orla Klausens serier udmærker sig med meget autentiske skildringer af danske landskaber, og hans hovedpersoner har stor personlighed.

Orla Klausen har desuden skrevet og illustreret adskillige børnebøger med samme temaer og kvaliteter som hans tegneserier.

I 2018 modtog Orla Klausen Hanne Hansen Prisen for sin indsats inden for tegneseriemediet. Billedet øverst er fra prisoverrækkelsen. Orla Klausen har nu trukket sig tilbage og er gået på pension.

Her en liste over Orla Klausens tegneserier:

Jens Langkniv:
Jens Langkniv (Interpresse, 81)
Landsknægte (Interpresse, 82)
Heksene (Interpresse, 82)

Skjoldunge sagaen (skrevet af Per Sanderhage):
I vikingekongens tjeneste (Interpresse, 83)

Rakkertøsen:
Herle (Interpresse, 85)
Stimænd (Interpresse, 85)
Sjællænderen (Interpresse, 86)

Da Hans blev bange (efter folkeeventyret Hans der drog ud for at lære frygten at kende og Brødrene Grimms Gåsevogtersken ved brønden. Interpresse, 87)

Gøngehøvdingen (efter Carit Etlars romaner om Svend Poulsen Gønge):
50.000 Rigsdaler (Interpresse, 88)
Forfulgt (Interpresse, 90)
Fredstid (Carlsen Comics, 91)
Dronningens Vagmester (Carlsen Comics, 92)
Opgøret (Carlsen Comics, 93)

De Begærlige:
Gidsel (Carlsen Comics, 94)
Jaget (Carlsen Comics, 95)
Uvejr (Carlsen Comics, 97)

 

Værker af Orla Klausen

Viser alle 3 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart