Vælg en side

Neville Colvin

Efter en flot karriere som illustrator og portrættegner i hjemlandet New Zealand rejste Neville Colvin til London og bosatte sig. Her fik han først chancen på avisserien James Bond – og siden overtog han ansvaret for den daglige Modesty Blaise strip.

New Zealands mand på Modesty Blaise

Neville Maurice Colvin (1918-1991) var en af de absolut førende illustratorer og serieskabere i New Zealand – internationalt anerkendt for sin tid på Modesty Blaise avisserien.

Neville Colvin arbejdede som illustrator for den lokale avis Wellington Evening Post fra 1946 til midten af 1950’erne. Så flyttede han og familien til London, Storbritannien, hvor han fik arbejde hos News Chronicle, Daily Telegraph, Daily Express samt Evening Standard.

Han begyndte her at lave avistegneserier. Først med serien Ginger & Co i Swift weekly (1960-1962) og desuden arbejdede han kort tid på James Bond avisserien i perioden 1976-1977 – han færdiggjorde episoden Ape of Diamonds efter Horak

Men den helt store chance kom, da han fik tilbudt at arbejde på Modesty Blaise-avisserien til manuskript af Peter O’Donnell (se dem sammen på foto øverst). I starten blev det hans opgave at skabe en Sunday udgave, men planerne blev droppet, da Colvin havde afleveret syv prøvesider.

I stedet blev han fast tegner på den daglige avisserie. Han debuterede 27. maj 1980 med episoden The Scarlet Maiden. Og så passede han ellers striben i perioden 1980 til 1986. Han overtog tjansen efter Patrick Wright, hvis tegnestil aldrig bekom Modesty Blaise-universet vel.

Så var der anderledes styr på virkemidlerne hos Neville Colvin, der havde seriens første tegner, Jim Holdaway, som sit store forbillede. Colvin gik så vidt, at han undersøgte, hvilke tegneredskaber, som Holdaway anvendte – hvorefter han anskaffede nogle tilsvarende, så han kunne ramme både stregen og stilen.

Her på Galleri Comicart.dk anser vi Neville Colvin som den næstbedste tegner på Modesty Blaise, efter netop Holdaway. Colvin mestrede de sort-hvide streger, skraveringerne og de tunge skygger. Hans udgave af serien var stemningsfuld, spændende og personlig. En virkelig mesters arbejde.

Neville Colvin nåede at tegne hele 1.902 dagstriber med Modesty Blaise, inden han trak sig tilbage og overlod serien til spanske Enrique Badia Romero, som vendte tilbage til serien efter nogle års pause.

Colvins originalstriber med Modesty Blaise er de senere år kommet ud på markedet i stort tal – og er derfor relativt lavt prissatte, så længe det varer. Her er der ekstremt meget kvalitet for pengene.

Galleriet er i besiddelse af to næsten komplette Modesty Blaise-episoder af Colvin. Udvalgte striber vil komme til salg herunder.

Meget mere med Modesty Blaise her.

Works by Neville Colvin

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart