Vælg en side

Mort Walker

Den amerikanske serieskaber Mort Walker vil altid blive husket som manden bag Basserne, der handler om livet i en amerikansk militærlejr. Serien har begejstret avislæsere i hele verden siden 1950 – og har et stort dansk publikum.

Mort Walker

Verdens (måske) morsomste mand

Mort Walker (1923-2018) er muligvis den mest morsomme mand, der har levet. Han har efter al sandsynligvis fået flere avislæsere til at grine, end noget andet menneske.

Han var nemlig manden, der skabte avisserien Basserne (Beetle Bailey) i 1950 – og han var involveret i produktionen af den frem til sin død i 2018! Hvilket også giver ham rekorden som den serieskaber, der havde den længste aktive karriere.

Ved siden af Basserne var han også medforfatter til serien om Mads og Misse (Hi and Lois), samt Olsens Ark (Boner’s Ark) og Sam’s Strip.

Mort Walker kunne med andre ord have sit eget opslag i Guinness Rekordbog. Det kunne for eksempel have overskriften ”Flest vittigheder opfundet af én person”. Ifølge egne beregninger har Mort Walker fundet på mindst 70.000 vittigheder i sit lange liv. Og så gør det ikke så meget, at han kun har haft brug for halvdelen af dem. Den anden halvdel befinder sig i noget, man nok bedst kan betegne som et militært overskudslager af ubrugte vitser.

I Danmark kender og elsker vi Mort Walker som manden bag Basserne. Serien om de sjove, men dybt ineffektive soldater i Pløresødal-lejren.

Addison Morton Walker, som Mort Walker er døbt, var en af verdens rigeste serieskabere. Hans hjem og tegnestue i Connecticut var indrettet i det gigantiske kampestenshus, som tidligere tilhørte den halvgale danske billedhugger Gutzon Borglum – manden bag en af USA’s mest berømte turistattraktioner, de fire præsidentansigter i klipperne i Mount Rushmore.

Mort Walker lod sig inspirere af Borglum til at indrette en privat bar med et relief, hvor ansigterne i Mount Rushmore tilhører Jens Fup og andre basser. I baren serverede tegneren gerne en whisky on the rocks, naturligvis af mærket “Walker”. 

Works by Mort Walker

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart