Vælg en side

Morris

Yderst få serieskabere er forbundet med én og kun én tegneserie! Belgiske Morris er en af dem – takket være hans livslange indsats på tegneserien om den ensomme cowboy Lucky Luke og hans hest Jolly Jumper. Og deres møder med berømte skurke, herunder Billie the Kid og Dalton-brødrene.

Lucky Luke af Morris

En stakkels ensom cowboys skaber

Den belgiske serietegner Morris alias Maurice de Bevère (1923-2001) vil blive huket for én og kun én serie – Lucky Luke.

Den humoristiske western-serie om den stakkels ensomme cowboy blev for Morris et livsværk, som kom til at strække sig over 55 år – og vel over 30 millioner solgte album.

Morris kom fra den flamsktalende del af Belgien og startede som tegnefilmtegner som 20-årig. I 1945 blev ´han ansat af det belgiske magasin Le Moustique, og i 1947 blev hans første Lucky Luke-episode publiceret i bladet Spirou Almanach – og ved samme lejlighed opfandt han signaturen “Morris”.

Morris tilhørte en belgisk inderkreds af serieskabere bestående af navne som Franquin og Jijé. Sammen med dem rejste han i 1949 til USA, hvor han fik rig lejlighed til at sætte sig ind i livet i det historiske Wild West. Morris opholdt sig derefter seks år i USA, mens han fortsatte arbejdet på Lucky Luke.

Serien kom for alvor op i gear, da Morris siden mødte René Goscinny (Asterix-forfatteren)- som også begyndte at forfatte Lucky Luke-historierne fra 1955. Sammen udviklede Morris og Goscinny serien til en af de mest populære i Europa gennem årtier. Med et skønt persongallery af faste figurer – hesten Jolly Jumper, hunden Ratata og ikke mindst Dalton-brødrene blev tilbagevendende elementer.

Efter Goscinnys død i 1977 fortsatte Morris med at tegne Lucky Luke – med hjælp fra diverse kolleger. Men seriens højdepunkter var da fortid – og skønt Morris frem til sin død i 2001 var aktiv som serieskaber, nåede han ikke helt op på den tidligere kvalitet.

Galleri Comicart.dk vil gerne anerkende Morris for hans utrættelige, livslange indsats som en af den europæiske tegneseries giganter. Vi holder hele tiden øje med muligheden for at præsentere kvalitetsmateriale fra Morris’ hånd – især signerede litografier og silketryk.

Works by Morris

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart