Vælg en side

Giraud / Moebius

Sammen med forfatteren Charlier skabte tegneren Jean Giraud western-serien Blueberry. Siden genopstod Giraud under signaturen Moebius. En billedkunstner, der tegnede smukke og fascinerende fantasy- og science fiction billeder.

Dr. Giraud og Mr. Moebius

Franskmanden Jean Giraud (født 1938, død 2012) var en af de vigtigste, bedste og mest produktive serieskabere overhovedet – også kendt under sit andet kunstnernavn Moebius.

Navnet Giraud – og signaturen Gir. – er uløseligt forbundet med den stilskabende westernserie “Blueberry”, mens Girauds øvrige store serier alle er lavet under kunstnernavnet Moebius.

Serien om løjtnant Mike S. Blueberry, kendt som Fort Navajo, Løjtnant Blueberry eller under originaltitlen Blueberry, startede i 1963. På det tidspunkt var den unge tegner Jean Giraud klar til at springe ud af skyggen fra sin læremester og reservefar, belgieren Jijé (1914-80), hvis Jerry Spring på det tidspunkt var den førende europæiske western-tegneserie.

Giraud fik med Blueberry sin egen faste serie i det franske ugeblad Pilote – forfattet af den belgiske veteran Charlier, der i forvejen havde succes med serier som Buck Danny, Rødskæg og Luftens Ørne. 

Efter Charliers død i 1989 valgte Giraud – efter eget udsagn af respekt for seriens kommercielle succes – at fortsætte Blueberry på egen hånd. Men han havde slet ikke Charliers evner som forfatter.

Med tiden overtog Giraud andet alter ego det meste af opmærksomheden. Moebius! Den legesyge, fantasifulde, eksperimenterende, gakkede og løsslupne del af Girauds personlighed!

Moebius er mest kendt for hans fantasifulde science-fiction værker, f.eks. den ordløse fantasi “Arzach” samt hele “Inkal”-serien til manuskript af Jodorowsky.

Giraud som Moebius var en af grundlæggerne bag “Métal Hurlant”, det nyskabende franske serieblad fra 1970’erne. Det var i bladet, at Moebius først præsenterede “Arzach”.

Moebius blev hurtigt en eftertragtet kunstner, som også laver design til film, herunder “Dune” og “Alien”. Moebius var uhyre produktiv – og udsendte ofte tryk, litografier og portfolios.

Galleri Comicart.dk vil løbende udbyde værker af såvel Giraud som Moebius. En af tegneserieverdenens mest umage dobbeltkunstnere – Dr. Giraud og Mr. Moebius!

Vild med westerns? Så kig lige her.

Vild med fantasy/SF? Så skal du klikke her.

Works by Moebius / Giraud

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart