Vælg en side

Modesty Blaise

Hun er den mest sexede, selvstændige, intelligente og handlekraftige heltinde i tegneseriens historie. En kvindeskikkelse langt forud for sin tid – og hovedperson i verdens måske bedste tegneserie!?

Tegneseriens stærkeste kvinde

Modesty Blaise er en unik personlighed i tegneseriernes verden. Alene fordi hun er hovedpersonen i dén britiske tegneserie, der hæver sig højt over alle de andre. Verdens bedste avisserie ever!

Vel at mærke den udgave, der er skabt af Peter O’Donnell (1920-2010) og Jim Holdaway (1927-1970). I deres hænder blev Modesty Blaise den stærkeste kvindeskikkelse, seriemediet nogensinde har frembragt.

Hun er handlekraftig, fysisk stærk, mesterskytte og ekspert i selvforsvar. Det lyder jo meget maskulint, men Modesty er samtidig en smuk og selvstændig kvinde, hvis seksualitet kommer til udtryk ved, at hun vælger sine skiftende mandlige partnere med omhu.

Serien om Modesty Blaise havde premiere i London-dagbladet Evening Standard den 13. maj 1963, og efter kort tid blev serien bragt i 76 dagblade i 35 lande. En succes, der ikke er svær at begribe.

Peter O’Donnell havde hentet erfaringer som forfatter til andre britiske avisserier som Garth og Tug Transom, før han omsider fik lov til at skabe sin egen spændingsserie helt fra bunden. Det gav ham også muligheden for at fortsætte samarbejdet med tegneren Jim Holdaway, som stod uden job, da hans og O’Donnells fælles strip strip (pikant serie med næsten nøgne piger) om charmøren Romeo Brown netop var lukket.

Den kunstskole-uddannede Holdaways streg er et studie i elegance. Hans brede penselstrøg og hans raffinerede skraveringsteknik overgår snildt alt andet, avisserierne har budt på.

Frem til Jim Holdaways alt for tidlige død i 1970 skabte duoen denne ene originale serie-thriller efter den anden. Holdaway tegnede i alt 18 lange episoder, men døde midt i arbejdet med den sidste, Samuraierne fra Føniks, hvorefter den spanske tegner Enrique Badia Romero (1930- ) overtog jobbet.

Modesty Blaise-serien blev senere tegnet af Neville Colvin, John Burns og Patrick Wright, og i hæfteform forsøgte Dick Giordano sig også. Efter Peter O’Donnells død i 2010 er serien stoppet.

Galleri Comicart.dk er førende på verdensplan inden for originalkunst med Modesty Blaise – især har vi mange strips af mestrene Holdaway og Colvin.

Vil du kun se Jim Holdaways værker? Klik her.

Værker af Neville Colvin – dem ser du her!

Modesty Blaise artworks

Viser alle 31 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart