Vælg en side

Mike Grell

Den amerikanske veteran har skabt sin egen serie, Jon Sable, der bør kendes af alle tegneseriefans. Han vil også blive husket for sit mangeårige arbejde på Green Lantern / Green Arrow og for The Warlord. En ægte proff med en elegant streg.

Mike Grell

Overset stjerne – og manden bag Jon Sable

Den amerikanske serieskaber Mike Grell (født 1947) tilhører sit fags absolutte elite, uden at hans værker på noget tidspunkt helt har givet ham den succes og det omdømme, talentet så rigeligt berettiger til.

En overset klassiker, som burde være med i enhver series tegneseriesamling, er Mike Grells egen serie – “Jon Sable Freelance”. En spændingsserie, der er værd at læse, alene for tegningernes skyld.

Mike Grell er kunstuddannet og blev en del af tegneserieindustrien i 1972 som assistent for Dale Messick på “Brenda Starr” avisserien. Året efter flyttede han til New York og begyndte at arbejde for DC Comics, først på “Superboy and the Legion of Super-Heroes”, og siden løftede han med sin elegante streg adskillige DC-titler.

Hans arbejde som tegner og forfatter på serien “The Warlord” etablerede ham for alvor som et navn, DC satsede på i slutningen af 1970’erne.

Den myreflittige Mike Grell arbejdede desuden på titler som Aquaman, Batman og Phantom Stranger. Sammen med forfatteren Dennis O’Neil var han desuden med til at relancere “Green Lantern/Green Arrow” serien i 1976. Det blev til et langvarigt job, som virkeligt etablerede Grell som en af de gode tegnere.

Mike Grell skrev og tegnede siden avisudgaven af Tarzan 1981-1983, og op gennem 1980’erne udviklede Grell sine egne serier, “Jon Sable Freelance” samt “Starslayer”.

Især serien om Jon Sable er som sagt lidt overset. Den handler om en tidligere olympisk topatlet, som bliver storvildtsjæger i Afrika og siden vender hjem med ar på krop og sjæl.

Bladudgaven af Jon Sable blev lanceret i juni 1983 og opnåede bemærkelsesværdig succes på et tidspunkt, hvor amerikanerne ellers foretrak superhelte (det gør det stadig).

Serien er ekstremt veltegnet, og Mike Grell holder sig ikke tilbage, når det gælder skildring af ekstrem vold og ret detaljerede sexscener. Serien var tydeligvis inspireret af Ian Flemings “James Bond” romaner. Sable blev skrevet om til en mini-serie på tv.

Mike Grells originaltegninger besidder en umiddelbar skønhed, der placerer dem blandt branchens bedste. Det gælder ikke mindst hans detaljerede blyantsskitser, der ofte er mere dynamiske en den inkede version.

Grell er en gudsbenådet håndtegner, som kan lære de fleste noget om dynamik, action og elegance.

Works by Mike Grell

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart