Vælg en side

Mike Deodato Jr.

En af de få brasilianske serietegnere, der har slået igennem internationalt er Mike Deodato Jr. Hans bidrag til både Marvel og DC har etableret ham som et kendt navn i den amerikanske serieindustri. Seneste slår han sine folder hos det uafhængige nye forlag AWA Upshot.

Mike Deodato Jr.

Alsidig brasilianer

Mike Deodato (født 23. maj 1963 i Brasilien) optræder af og til som Mike Deodato Jr. Han er en af de få få brasilianske serieskabere, der har formået at slå igennem internationalt – via sit arbejde for amerikanske tegneserieforlag, herunder især DC Comics.

Mike Deodato er et pseodonym, for egentlig hedder tegneren Deodato Taumaturgo Borges Filho. Han er søn af den brasilianske serietegner Deodato Borges.

Blandt hans første opgaver kan nævnes en nærmest fotorealistisk tegneserieversion af tv-serien “Beauty and the Beast” fra 1993, udsendt af Innovation Publishing.

Men Mike Deodato slog for alvor igennem i USA i 1994-1995 med sit arbejde på “Wonder Woman” seriebladet. Senere optrådte han som tegner (penciller) på “The Mighty Thor”, hvor han samarbejdede med forfatteren Warren Ellis, og igen senere tegnede han serien “Glory” for Rob Liefeld’s Extreme Studios hos Image Comics og Maximum Press.

Især i 1990’erne mindede Mike Deodatos tegnestil ikke så lidt om mesteren Jim Lees streg, men han har senere justeret stilen, så den i dag er mere realistisk og på samme tid simpel.

Andre titler, der har nydt godt af hans professionelle arbejde er “The Incredible Hulk” med manuskript af Bruce Jones, “Witches” og ikke mindst “Amazing Spider-Man” samt “The New Avengers”, der har befæstet hans position som en af de dygtigste af tidens superheltetegnere.

Mike Deodato har desuden tegnet til “Squadron Supreme” og senere Marvel-udgivelsen “Thunderbolts”, igen med Warren Ellis som forfatter. I 2012 var han tegner på Marvels stort anlagte “Original Sin” historie med manus af Jason Aaron.

Siden 2020 har Mike Deodato været aktiv på det nye forlag AWA Upshot, hvor han har bidraget med flere titler, herunder western-serien “Redemption”, samt “Resistance” i samarbejde med forfatteren J. Michael Straczynski. Tegnestilen er med tiden blevet endnu mere realistisk.

Works by Mike Deodato Jr.

Viser alle 3 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart