Vælg en side

Mik

Pantomime-serier er tegneseriernes svar på stumfilm. Den mest berømte af dem alle er danskeren Mik’s succes Ferd’nand om en lille mand med en underlig hat. Serien er læst og elsket i hele verden – og er næsten uden ord.

Ferdnand af Mik

Den mest læste danske serieskaber

Den danske serieskaber Mik hed egentlig Henning Dahl Mikkelsen og var født i 1915 i Skive. Han er formentlig den danske serieskaber, der gennem tiden er læst af flest mennesker i flest forskellige lande – takket være pantomimeserien “Ferd’nand”.

Mik stod oprindeligt malerlære – med en bibeskæftigelse som reklametegner. I 1935 blev han førstetegner hos et engelsk filmselskab og boede i London.

To år senere bad illustrationsbureauet PIB Copenhagen ham skabe en avistegneserie, og resultatet blev serien om Ferd’nand – en sjov lille gut med en mærkværdig hat.

Serien blev først en succes i England – og siden blev den bragt i New York Herald Tribune og Chicago Tribune. Først da begyndte de danske aviser at interessere sig for serien.

Især i USA blev den uhyre populær, og danskeren flyttede derfor permanent til Amerika for at være tættere på sine fans og sit største marked. Her blev han boende frem til sin død i 1982, hvorefter Ferd’nand blev overtaget af amerikaneren Al Plastino og senere endnu af danskeren Henrik Rehr, der også er bosat i USA.

Galleri Comicart.dk opfylder lidt af en drøm ved fremover at kunne præsentere et virkelig righoldeligt udvalg af Ferd’nand-strips fra seriens bedste tid – under 2. Verdenskrig. Her kan man købe et stykke dansk tegneseriehistorie, der emmer af autencitet og svundne tiders skønhed.

Værker af Mik.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart