Vælg en side

Mark Schultz

Han er inspireret af klassiske illustratorer som Hal Foster, Al Williamson og Frank Frazetta. Han trådte ud af deres skygge med sin egen adventure-serie “Xenozoic Tales”, der kombinerede babes, cadillacs and dinosaurs!

Babes, cadillacs and dinosaurs!

Den amerikanske illustrator og serieskaber Mark Schultz (født 1955 nær Philadelphia, USA) tilhører en lille eksklusiv gruppe af kunstnere, hvis arbejde har så tydelig en klassisk kvalitet, at hans værker er stærkt efterspurgte blandt kunstsamlere.

Mark Schultz er især kendt for hovedværket “Xenozoic Tales” – også kendt som “Cadillacs and Dinosaurs”. En vild blanding af fantasy, science fiction og klassisk adventure.

Mark Schultz er selv et produkt af en opvækst med tegneserier – kombineret med et stort tegnetalent. Han læste som knægt forlaget Dells Tarzan-udgivelser samt DC’s Superman, Metal Men og Hawkman.

Han udviklede tidligt en smag for de storslåede adventure film – hvor favoritterne var King Kong og – igen – Tarzan. Som teenager læste Schultz helst Edgar Rice Burroughs (Tarzan igen-igen) og Robert E. Howard – og han fandt frem til sine foretrukne tegnere: Al Williamson, Roy Krenkel og Frank Frazetta.

Den unge Mark Schultz startede selv en lovende karriere som illustrator, før han i 1986 solgte sin første personlige tegneserie, “Xenozoic Tales” til foraget Kitchen Sink Press. Udgiveren Denis Kitchen så straks talentet – og den første episode af Xenozoic-serien dukkde op i horror-hæftet Death Rattle. Siden fik serien sit eget hæfte – med premiere i februar 1987.

Succesen skyldtes ikke mindst, at her var der en kunstner, der kælede for hver en detalje – med en genrebevidsthed, der gjorde det tydeligt for enhver, hvor meget han skyldte forbillederne Al Williamson og Frank Frazetta.

På toppen af succesen blev “Xenozoic Tales” sågar skabt om til en animeret tv-serie hos CBS. Her kørte i alt 13 episoder under titlen “Cadillacs and Dinosaurs” i 1993-1994.

Senere kastede Mark Schultz sig over en række serier, skiftevis som tegner og forfatter. Hans forfatterskab inkluderer “SubHuman”, “Superman, Man of Steel” samt “Star Wars”, “Aliens” og “Predator”.

Mark Schultz har gennem årene skabt en del uforglemmelige omslag til disse og andre udgivelser. Han er en af de foretrukne amerikanske cover artists – og tillige en meget efterspurgt bogillustrator.

Mark Schultz har – som endnu et hovedværk – gennemillustreret en luksusudgave af Robert E. Howards originale Conan-historier. Her beviser han, at han ikke blot er inspireret af den klassiske amerikanske illustrationskunst med navne som Winslow Homer, Howard Pyle, N.C. Wyeth, Daniel Smith, Dean Cornwell, Herbert Morton Stoops og William Stout. Nej, Mark Schultz er nu selv en af de allerstørste illustratorer.

Hans vigtigste inspirationskilder fra seriemediet er i øvrigt Hal Foster, Alex Raymond, Roy Crane, Will Eisner, Harvey Kurtzman og Wally Wood – udover de allerede nævnte navne.

I 2004 overtog Mark Schultz opgaven med at skrive manuskriptet til den ugentlige Prince Valiant søndagsside – med tegninger af Gary Gianni.

Mark Schultz har modtaget et væld af udmærkelser – herunder utallige Harvey awards og Eisner awards. Hans originaltegninger er sjældne og i høj kurs, og hans signerede tryk er i en klasse for sig selv.

Works by Mark Schultz

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart