Vælg en side

Loisel

Der er tegnere – og så er der TEGNERE. Franske Loisel er én af sidstnævnte. Et guddommeligt tegnetalent med en forførende fræk og elegant streg. Som kan nydes i serierne om Jagten på Tidsfuglen, Peter Pan og Kærlighedsfesten.

Fransk erotik og eventyr

Régis Loisel (født 1952) er en af Frankrigs førende serieskabere. Hans mesterlige streg kombineret med et godt blik for det poetiske, det groteske, det dramatiske og det erotiske har gjort hans værker uhyre populære – og hans originaltegninger til eftertragtede kunstobjekter.

Loisel fik allerede i 1972 publiceret sine første serier. Men det store gennembrud kom først i 1982 med første bind af “Jagten på tidsfuglen” med tekst af Le Tendre. En fantasy-serie, hvor Loisel med sine tegninger var med til at skabe et unikt serieunivers – over fire bind.

Loisel skabte senere den fantastiske hyldest til erotikken, “Kærlighedsfesten”, som er pornografisk, men aldeles uimodståelig.

Siden sprang han ud i fuldt flor som serieforfatter og tegner med sin personlige fortolkning af “Peter Pan”. Som i hans version bestemt ikke er for børn, men en grum fortælling, der minder mere om Dickens end om Barrie.

De senere år har Loisel især brugt på sit samarbejde med tegneren Jean-Louis Tripp omkring det fælles projekt Magasin Général. Disse er desværre ikke udkommet på dansk, så vi mangler et forlag, der tør oversætte og udgive dette hovedværk af Loisel.

Loisel har desuden skrevet manuskript til serien “Den døde kæmpe”, der tegnes af Vincent Mallié.

Galleri Comicart.dk præsenterer hermed en bredt udvalg af den bedste grafik og de bedste kunsttryk fra Loisel, der er blandt galleriets absolutte favoritkunstnere. Vi bestræber os desuden på at udbyde originaltegninger af Loisel i det omfang, vi kan skaffe dem. De senere år er priserne på hans værker steget eksplosivt.

Works by Loisel

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart