Vælg en side

Lise Myhre

Tegneserien om Goth-pigen Nemi er populær over hele verden. I hjemlandet Norge er den kun matchet i popularitet af Pondus. Serieskaberen Lise Myhre holder på sine originaltegninger – og hendes eksklusive tryk er sjældne.

Lise Myhre
Nemi af Lise Myhre
Nemi book

Norsk goth med international succes

Den norske serieskaber Lise Myhre (født 1975) voksede op lidt uden for Oslo. Hendes serie om goth-pigen Nemi har gået sin sejrsgang i hjemlandet Norge, efterfulgt af resten af Skandinavien – og verden.

Efter et kort ophold ved Santa Monica College of Art begyndte Lise Myhre som 19-årig at sælge sine egne tegneserier til det norske månedlige seriemagasin Larsons gale verden og til andre blade.

Seriefiguren Nemi kom til verden 1997. Striberne om den sortklædte og seje pige kom på tryk i et norsk humormagasin inden serien i 2000 kom ind i Dagbladet, hvor den har gået siden da.

Lise beskriver selv sin tegneserieheltinde som ”i grunden sød og rar, men lidt bitter fordi verden ikke altid er som hun kunne ønske sig”.

Nemi er en moderne humorserie om en ung kvindes liv, om kærlighed og venskab, rædsel for at blive voksen, og med bestemte opfattelser af hvad der er vigtigt her i livet. Med et glimt i øjet har Nemi evnen at bevare fatningen i en stresset hverdag.

Nemi gør ikke bare nar af fordomme om manderollen, men også af kvinderollen, samtidig med at hun når situationen kræver det, finder barnet frem i sig selv. Nemi er en af yderst få seriestriber, som er lavet af en kvindelig serieskaber og har derfor en særlig tiltrækning på yngre kvindelige læsere. Hovedmålgruppen er 15-35 år.

Lise Myhre har tidligere solgt sine originaltegninger ved særlige lejligheder, typisk på seriemesser. Det stoppede hun med for lang tid siden, og i dag er det ret svært at opdrive hendes serieoriginaler.

Signerede tryk af Lise Myhre er næsten lige så sjældne. Vores tryk er oprindelig produceret af Egmont. Forlængst udsolgte alle andre steder.

 

Works by Lise Myhre

 

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart