Vælg en side

Leone Frollo

Hvis du synes, pigerne fra 1920’erne og 1930’erne var de mest sexede, vil du synes om Leone Frollo og hans erotiske tegneserier. Hattedamer og lingerie. Italiensk, når det er allerbedst og frækkest. Mona Street og hendes veninder.

Leone Frollo art

Sexede piger fra de gode gamle dage

Leone Frollo er en italiensk serieskaber, født i Venedig i 1931, og en af sin generations ypperste bidragydere til den erotiske genre.

Hans udsøgte streg er særlig velegnet til at gengive 1920’ernes og 1930’ernes smukke piger.

Frollo debuterede i 1948 med western-serien “Sui Grandi Laghi” (“On Great Lakes”). Fra 1958 til 1968 arbejdede han for London-agenturet Fleetway, hvor han i lighed med mange andre tegnere lærte tegneseriehåndværket på den hårde måde, især som tegner på diverse krigsserier.

Derefter var Leone Frollo klar til det hele – og han tegnede helt frem til midten af 1980’erne et stort antal serier til bladudgivelser i Italien – inden for genrer som fantasy, horror og i særdeleshed erotik.

Han skabte blandt andet en slags genfortælling af Snehvide, “Biancaneve”, samt serien “Lucifera” for Edifumetto.

Den Leone Frollo, de fleste kender og elsker i dag, opstod i realiteten først efter 1987, hvor han skiftede tegnestil og begyndte at tegne erotiske albumhistorier for det franske marked.

Her var det virkelig en kunstner, det trådte i karakter med udgivelser som “Malicieusement Femmes”, “Mona Street” og “Diva”. Flere af dem er udsendt på dansk af forlaget Bogfabrikken.

Især bør man fremhæve den skønne Mona Street, en ung amerikansk pige, som slog sine erotiske folder i starten af 1900-tallets USA.

De senere år har Leone Frollo forladt tegneserien. I stedet har han koncentreret sig om at skabe erotiske billeder ved hjælp af sine foretrukne redskaber – blyant, farveblyant, vandfarve og pastel. Et arbejde, der velfortjent har placeret ham som en af de mest eftertragtede pin up kunstnere i verden.

Mere sexet kunst her.

Works by Leone Frollo

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart