Vælg en side

Lars Vendelbo

Den danske farvelægger og tegner Lars Vendelbo var manden bag en stor del af de nyfarvelagte danske superhelte-forsider fra Interpresse. Se efter signaturen “LV” på forsiderne af dine gamle blade! Den borger for kvalitet.

Lars Vendelbo, dansk farvelægger.

Superhelte i farver

Den danske grafiker, farvelægger og tegner Lars Vendelbo (født 27. marts 1961) har udsendt en enkelt tegneserie i eget navn. Men alligevel sat et stort præg på danske tegneserie-udgivelser!

Hans primære indsats inden for tegneserier foregik hos forlaget Interpresse, hvor han op gennem 1980’erne farvelagde en lang række af de mest kendte bladforsider og albumcovers. Kan kendes på signaturen “LV”.

Hos Interpresse stod Lars Vendelbo for farvelægningen af såvel de bedste Marvel-blade som de største titler med DC-heltene. Han farvelagde de danske forsider på Spider-Man, Batman, Superman, Projekt X, og så videre.

Lars Vendelbo er uddannet på Danmarks Designskole, hvor han studerede grafisk design og kommunikation i perioden 1981-1985.

Som serieskaber debuterede Lars Vendelbo med børnetegneserien “Eventyr i drømmeskoven”, (Tim og Egon Egern 1), 1993. Han bidrog også med coverillustration og SF-historie i magasinet Kulørte Sider.

Lars Vendelbo viser med sine originale farvelægninger, at han behersker farvelægningens kunst som få. Han er kunstnerisk beslægtet med en anden samtidig dansk farvelægger, Søren Håkansson, og det betyder, at håndværket er i top – og at han ikke er bange for at farvelægge selv de største udenlandske serieskaberes streger i en dramatisk og kongenial stil, der føjer stemning til billederne.

Galleri Comicart.dk udbyder her et smukt udvalg af Lars Vendelbos farvelægninger, som alle er udført i hånden i samme format, som de er trykt. Det er med andre ord unika – der er kun ét eksemplar af hvert kunstværk.

Galleriet har desuden udgivet den ultimative bog om at farvelægge! Forfatter Peter Hartung: “Helte i farver – originale farvelægninger af Lars Vendelbo”, 2017. Bogen kan bestilles her i shoppen – og et eks. følger gratis med ved bestilling af en af Lars Vendelbos farvelagte originaler.

Vild med farvelægninger? Så se her!

Color art by Lars Vendelbo

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart