Vælg en side

Julius

Provinsens store satiretegner gennem årtier. Jens Julius er kendt for sine skarpe, men godmodige daglige satiretegninger i diverse provinsaviser – samt sin kravlenisse Julius!

Julenisser og daglige satiretegninger

Den danske bladtegner Julius – hvis fulde navn er Jens Julius Hansen – er født 2. juni 1950 i Boring v. Rask Mølle.Han blev verdenskendt på grund af sit bidrag til de 12 tegninger af Muhammed, som blev bragt i Jyllands-Posten den 30.09.05.

Julius er en kendt og elsket bidragyder til Horsens Folkeblad og en lang række danske provinsblade, hvor han med sin skarpe, men også venlige streg er garant for det daglige smil hos læserne.

Jens Julius har altid tegnet – I skolen lavede han tegninger af sine lærere og kammerater – til stor morskab for både elever og lærere, hvis det altså ikke var dem, det gik ud over.

Allerede i midten af 1960´erne tegnede han nisser til en morbrors forretning, hvor de blev brugt til årets juleudstilling i vinduet.

Efter studentereksamen på Horsens Statsskole drog Jens Julius til København for at læse til kemi-ingeniør; men han opdagede dog meget hurtigt, at det slet ikke var ham, så han skyndte sig hjem til Jylland. Hjemme i lokalområdet blev han lærervikar i Tørring og senere i Gadbjerg, så det var oplagt at begynde at læse til lærer på Th. Langs Seminarium i Silkeborg.

I et særtillæg om Jens Julius i Horsens Folkeblad i efteråret 1998 fortalte han:
”Mens jeg gik på seminariet i Silkeborg, fik jeg mine første satiriske tegninger på tryk. I efteråret 1971 havde jeg lavet en tegning med Aksel Larsen og Jens Otto Krag, som jeg tog med ned på Silkeborg Avis eller Midtjyllands Avis, som den nu hedder. I Receptionen mødte jeg helt tilfældigt redaktør Stentoft ellers var jeg nok ikke kommet videre. Han snuppede tegningen og ville bruge den næste dag. Og så måtte jeg ellers komme igen hvis jeg lavede andre tegninger. Så jeg lavede én til næste dag igen som også blev bragt. Og så lå hele verden jo åben…”

Et par måneder efter fik Julius en aftale med Horsens Folkeblad, som overtog klicheerne fra Silkeborg Avis. Og med det på plads lånte den unge og håbefulde lærerstuderende en bil og brugte et par fridage på at køre rundt til en masse aviser i Jylland.

Det blev nu ikke til andet end en masse venten i forkontorer og nogle bemærkninger om, at “det var da pænt af Dem og kigge forbi”.
“Den tur kølede tegner-ambitioner lidt ned og jeg gjorde seminariet færdig og begyndte som folkeskolelærer”.

Sideløbende med jobbet som lærer leverede Jens Julius sine daglige, satiriske tegninger til Horsens Folkeblad, og i 1985 tog han springet og blev fuldtids bladtegner.

Julius arbejder stadig på Horsens Folkeblad. De daglige, satiriske tegninger om livet i Danmark leveres nu ikke kun til Horsens-området, men til de fleste provinsblade.

Selv om han nogle gange kommer tæt på, er det aldrig ondskabsfuldt – og tegningens offer bliver altid udleveret i al godmodighed.

Gennem en meget lang årrække har Julius også leveret tegninger til det hæderkronede satireblad “Blæksprutten”.

I mange år har han samarbejdet med Pobra og Det gamle Apotek i Tønder, hvor han har lavet mange juleting, bl.a. er han skaberen af kravlenissen Julius. Han har lavet jule-kalendere og rigtig mange nissefigurer, som blev en stor succes. Julius har også udgivet mange julekort i store oplag.

Værker af Julius

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart