Vælg en side

Jordi Bernet

Den spanske veteran-tegner har gennem årtier leveret serier til udgivelser i Spanien, Italien, England, Belgien, Frankrig og USA. Hans gangsterserie Torpedo 1936 er en klassiker inden for kulsort humor, og Bernet tegner gerne store bryster og serier, der mest er henvendt til drengerøve.

Bernet Torpedo 1936

Vold og store bryster

Jordi Bernet (født 1944 i Barcelona) er en af de mest sublime spanske tegnere – anerkendt af alle de store, fra Eisner til Kubert.

Hans fanskare er langt større i udlandet end i Danmark. Herhjemme kender vi først og fremmest Bernet for hans dunkle penselføring i serien “Torpedo 1936” med manuskript af Abuli. En overdrevet voldelig serie, hvor humoren er lige så kulsort som Bernets blækkunst.

Hovedpersonen i serien er en høj, italiensk gangstertype, der ikke ejer følelser. En af de ondeste antihelte i tegneseriernes historie. Han horer, svindler, stjæler og myrder, helt uden skrupler, og seriens sorte humor findes næppe mørkere.

Jordi Bernet debuterede som serieskaber som 15-årig i 1960, da han overtog serien Doña Urraca (Mrs. Magpie) efter sin afdøde far, den spanske serieskaber Miguel Bernet.

Fra 1962 begyndte han at udvikle en mere realistisk tegnestil, og han fik opgaver hos forlag i ind- og udland, orimært Italien og England. I 1965 begyndte han at arbejde for belgiske Spirou Magazine. Siden blev det også til serier, skabt til det tyske marked.

I 1981 indledte han så samarbejdet med forfatteren Enrique Sànchez Abulí – hvor han overtog tegnerjobbet på Torpedo 1936 efter selveste Alex Toth, der kun nåede at lave to episoder.

Gennem sin karriere har Bernet typisk valgt at beskæftige sig med serier af lidt tvivlsom karakter. Det gælder både science fiction-serien “Kraken” og fantasy-serien “Sarvan”.

Det gælder også samarbejdet med argentinske Carlos Trillo på den overseksualiserede “Cicca Dum-Dum”, der fremstår som hans svageste og mest sjuskede arbejde.

Bernets største kvalitet er hans brede penselsstrøg, som gør ham i stand til at tegne nogle af tegneseriemediets skønenste og mest seksuelt udfordrende kvinder. Farlige kvinder, emmende af seksualitet, med svulmende former.

Ja, storer bryster synes nærmest at være blevet Bernets varemærke!

Denne evne udlever Bernet bl.a. i maraton-serien om luderen Clara og hendes dagligdag med sønnen Pepito. En humoristisk serie, fortalt i korte episoder med sjove pointer. Og en serie, der faktisk vokser, efterhånden som man lærer Clara og hendes ret menneskelige univers at kende.

Bernet fik efterfølgende mange spændende opgaver hos internationale publishers. Han skabte en lang Tex Willer-historie for italienske Bonelli. Og i USA bad man ham illustrere en miniserie med western-antihelten Jonah Hex, en Batman-historie samt en episode af The Spirits nye eventyr.

Med alderen er Bernets streg blevet løsere og mere karikeret. Hans storhedstid ligger efterhånden mange år tilbage i tiden.

Works by Jordi Bernet

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart