Vælg en side

John Romita Jr.

Hans far var den berømte John Romita, som skabte de klassiske historier med Spider-Man sammen med Stan Lee. Sønnen trådte siden helt ud af sin fars skygge – som en fremragende superhelte-tegner. John Romita Jr. vil altid blive husket for Daredevil, Spider-Man og Iron Man.

Spider-man by John Romita Jr.

Trådte ud af farmands skygge

John Romita Jr. er – som navnet antyder – søn af en af de bedste Marvel-tegnere nogensinde, John Romita (senior). Kendt under siganturet JRJR!

Junior har med flid og talent formået at løsrive sig fra  og træde helt ud af sin fars skygge. Han betragtes i dag som en selvstændig kunstner, der mindst er på lige fod med sin berømte far, når det gælder kunstnerisk kvalitet og integritet.

John Romita Jr. er født i 1956 i New York City. Som knægt kunne han følge med i, hvordan hans far var med til at skabe og udvikle hele Marvel-universet – især med sin indsats på “Spider-Man” – op gennem 1960’erne og 1970’erne.

Ikke så sært, at sønnen valgte samme karriere – og begyndte at arbejde for Marvel UK, først med skitser til omslag. Hans amerikanske debut var en seks-siders historie med titlen “Chaos at the Coffee Bean!” i Amazing Spider-Man Annual 11 (1977).

Romita Jr. blev for alvor populær med sin indsats på “Iron Man”-serien med David Michelinie og Bob Layton, som indledtes i 1978.

I starten af 1980’erne blev han for første gang fast tegner på “The Amazing Spider-Man”. Her kom han bl.a. til at samarbejde med forfatteren Roger Stern – og var med til at skabe skurken Hobgoblin.

Fra 1983 til 1986 tegnede han “Uncanny X-Men” sammen med Dan Green og forfatteren Chris Claremont – og det øgede hans popularitet betydeligt.

I slutningen af 1980’erne og i starten af 1990’erne skabte Romita en helt fantastisk stribe af historier med “Daredevil” (dansk: Dæmonen) med forfatteren Ann Nocenti og Eisner Award-vinderen Al Williamson som inker. Det var arbejdet på netop Daredevil, som definerede den stil, som John Romita Jr. i dag er kendt og elsket for.

Romita samarbejdede senere med Frank Miller om en nu klassisk Daredevil-historie med titlen “The Man Without Fear”. Han fortsatte med at arbejde på en række forskellige Marvel-udgivelser op gennem 1990’erne, herunder “The Punisher War Zone”, “Cable”, “The Mighty Thor” og “Iron Man”, samt en Punisher/Batman historie.

Efter år 2000 er John Romita Jr. vendt hjem – til “The Amazing Spider-Man”. Hans indsats på serien i samarbejde med den enestående forfatter J. Michael Straczynski kan simpelthen ikke roses nok. Med Scott Hanna som inker har trekløveret skabt de måske bedste og mest medrivende Spider-Man historier til dato. Med en klar og overlegen visuel stil!

Romita har siden tegnet “Wolverine” med Mark Millar som forfatter, og andre nye titler er “Black Panther” og et samarbejde med Neil Gaiman på en gendigtning af Jack Kirby’s “The Eternals”.

Det er også værd at nævne, at han sammen med Mark Millar skabte den ultravoldelige (og morsomme) Kick-Ass serie, som siden er filmatiseret.

I 2014 blev han ny hovedtegner på DC’s Superman, og i 2016 tegnede han nye episoder af All-Star Batman. Siden er tempoet sat noget ned – måske fordi han har nået pensionsalderen.

Works by John Romita Jr.

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart