Vælg en side

Joe Kubert

Han tilhører en eksklusiv kreds af serieskabere, som fortjener at blive kaldt en legende. Hans karriere omfattede mesterlige udgaver af Tarzan, Sgt. Rock, Hawkman, Tor, med flere. Samt grafiske romaner som “Fax from Sarajevo”. Har grundlagt den vigtigste skole for serieskabere i USA.

Joe Kubert

En vaskeægte legende

Joe Kubert (født 1926 i Polen, død 2012) udviklede sig gennem en lang karriere til en af de mest markante kunstnere på den amerikanske tegneseriescene.

Kubert var en kunstner med en betydning langt ud over sin produktion, da han stiftede en af de bedste amerikanske skoler for tegneseriekunstnere, The Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art.

Joe Kubert er nok mest kendt for sit arbejde for DC Comics, hvor han altid vil være tæt forbundet med titler som Sgt. Rock og Hawkman.

Hans to sønner, Andy Kubert og Adam Kubert, har fulgt i tegnerens fodspor – og regnes i dag bag deres generations mest begavede tegnere.

Selv har Joe Kubert gennem en livslang karriere bidraget med serier som Tor, Son of Sinbad, Viking Prince og (med forfatteren Robin Moore) dagstriben og krigsserien Tales of the Green Beret.

Joe Kubert modtog et hav af udmærkelser og priser. Hans tegnestil var dybt personlig – kendetegnet af bred penselføring, et øje for den simple løsning – og meget stor elegance. Kubert mestrede seriemediet som meget få kunstnere.

Han formåede gennem sin lange karriere at bevare et tårnhøjt niveau, og hans tegnestil dannede skole. I de senere år af karrieren var Kubert fortsat aktiv – og fornyede sig sågar kunstnerisk med serier som “Yaakov and Yosef”.

Det hele startede, da den unge Joe flygtede med familien fra Polen – og endte i Brooklyn, New York City, USA. Allerede som barn begyndte han at tegne – og talentet blev støttet af forældrene.

Joe Kubert blev taget under vingerne af serieskaberne Charles Biro, Mort Meskin, Bob Montana og Irv Novick, som efter kort tid lod den blot 12-årige knægt rentegne seriesider til teenager-seriehæftet Archie, skabt af Montana.

Siden gik Kubert på High School of Music and Art, og fra 1942 kunne Joe Kubert leve af at være serieskaber.

Hans første arbejde for DC Comics var på serien “Seven Soldiers of Victory”. I 1955 begyndte han at arbejde på soldaterserien “Our Army At War”, og så fortsatte han med en række udgivelser, herunder superhelten Hawkman, samt på hæftet “GI Combat”, med Sgt. Rock i hovedrollen!

Fra 1965 til 1967 arbejdede han på avisserien “Tales of the Green Beret” for Chicago Tribune.

Joe Kubert fortsatte som redaktør for DC i periodden 1967-1976. Fra den tid vil han altid blive husket for sit bidrag til hæfterne med historier efter Edgar Rice Burroughs, Tarzan og Korak.

Kuberts egen udgave af Tarzan fra 1972-1975 blev seriens højdepunkt. Præget af brede penselstrøg og en vildskab, der stod i stærk kontrast til den “pæne” tegner Russ Manning.

I 1976 forlod Kubert DC for at grundlægge the Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art i Dover, New Jersey.

Mod slutningen af karrieren og livet skabte Joe Kubert en række grafiske romaner, som alle er mesterværker. Herunder “Yossel: April 19, 1943” fra 2003 samt “Fax from Sarajevo” fra 1996, begge med krigen som tema.

I 2006 skabte han miniserien “Sgt. Rock: The Prophecy” – og man så straks, at en mester aldrig mister grebet om håndværket.

Skal Joe Kubert sammenlignes med nogen, er der kun en Will Eisner i samme klasse. En sand legende og blandt tegneseriemediets største mestre.

Works by Joe Kubert

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart