Vælg en side

Joe Chiodo

En amerikansk billedkunstner, der let går under radaren, er den fænomenalt dygtige Joe Chiodo. Han er især god til at designe bogcovers og maale pin-ups. Han underviser i at male og har udgivet fagbøger om pin-up kunst.

Med covers og pin-ups som speciale

 Joe Chiodo (født 1958) er en amerikansk kunstner og farvelægger, der har arbejdet i tegneserieindustrien. Han er blevet anerkendt for sit arbejde, bl.a. med en nominering til Comics Buyer’s Guide Favorite Colorist Award i 1997 og i 1998.

Joe Chiodo var den yngste i en børneflok på fire drenge – han voksede op i San Jose, Californien, hvor han fik sin eksamen på Andrew Hill High School i 1975.

Han rejste til flere byer som New York og Los Angeles i jagten på et job som tegner/kunstner.

Det lykkedes ham at få forskellige opgaver – hvor han bl.a. malede bogcovers, designs for legetøjsbranchen, tegninger til spilindustrien – og omsider arbejde for tegneseriebranchen, hvorefter han slog sig ned i messebyen San Diego.

Joe Chiodo has er især kendt som en fremragende pin-up kunstner og illustrator, der arbejder med malede motiver. Samme teknik benytter han, når han skaber covers til comic books.

Han kombinerer stilarter fra klassisk pin-up kunst med virkemidler fra vittighedstegninger og det let karikerede. Ikke ulig et stort navn som Bruce Timm.

Chiodo har udgivet børnebøger – og den meget nyttige fagbog “How To Draw And Paint Pin-Ups”, som nok skal have inspireret nye talenter.

Man kan nyde et udvalg af Joe Chiodos malerier/værker i bøgerne “Works of Art: Joe Chiodo” samt “Sketches, Drawings, and Paintings by Joe Chiodo”, begge udgivet af Hermes Press.

Vild med malerier? Så se her!

Works by Joe Chiodo

Viser alle 3 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart